Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condesator Compresor 50l


Guest Gabriel_Buxy

Recommended Posts

Guest Gabriel_Buxy

Buna ziua! Am nevoie de ajutorul vostru daca se poate. Am un compresor de unit dentar mai exact dentior 5, fabricatie 1980. Compresorul este foarte silentios si merge perfect. Problema este ca sa ars condesatorul de pornire si nu scrie nimic pe el sa iau la fel. Am nevoie de un sfat pt cumpararea unui condesator de pornire. Motorul este romanesc. 

Edited by Gabriel_Buxy
https://ibb.co/gMN5nr6
Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Valoarea în uF e scrisă (ce a mai rămas)pe al treilea rând de sus în jos în prima poză.Parcă se mai distinge ceva de genul 20....poate cu o lupă distingeţi mai bine la faţa locului.Dar raportat la puterea motorului aş zice că 20uF ar fi valoarea potrivită....

Edited by validae
Link to comment

20 micro e un pic cam mare pentru cei 250W ai motorului....desi ar putea fi adevarata dat fiind utilizarea motorului la antrenarea unui compersor....timp de utilizare redus combinat cu pornire in sarcina....eu as cumpara un 16 micro la 400V c.a. care cred ca ar fi suficent....bineinteles,cu conditia sa nu mai fie si altceva pe acolo!...spor!

Link to comment

Dacă a funcţionat (cât o fi făcut-o)şi cu polarizat de 200uF din sursa de TV(2x100uF) chiar e robust motoraşul ăla.Cauza defectării repetate a condensatorilor de până acum  fost faptul că erau fie de tensiune prea mică (cel negru din prima poză e la 125Vc.a.), fie faptul că s-au folosit condensatori polarizaţi (de curent continuu, ca în ultima poză).Trebuie condensator nepolarizat cu tensiunea de lucru de 275Vc.a. sau 400Vc.a.

Edited by validae
Link to comment
  • 3 weeks later...
La 12.08.2019 la 20:40, Gabriel_Buxy a spus:

https://ibb.co/ZSmCVFq

Asta a fost unul pus de tata... A mers ceva vreme... 

Cu acel condensator e de mirare ca a mers, nu ca a cedat în cele din urma. Dacă un condensator special pt funcția asta pare scump, sa vezi ce "ieftin" va fi când va trebui rebobinat motorul, ca o consecință a folosirii a tot felul de smelturi în locul acelui condensator. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines