blazeu Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Am fost "modernizat" cu un "router" cu intrare de fibra optica, wi-fi si..... o singura iesire LAN! Am 2 desktopuri si as dori sa instalez un al doilea router (am un tp-link model 501, achzitionat prin 2014? Oricum, acesta a functionat anterior, insa as dori sa refac cablajul cat mai corect, fara apel la functia de reconfigurare - daca o exista asa ceva). Parca era recomandat un cablu straight intre iesirea LAN a primului router si intrarea WAN a celui de-al doilea? Idem si intre iesirile LAN si intrarile in placile de retea? Multumiri anticipate! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrei Diaconescu Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 (edited) - oare un switch nu ar rezolva problema mai simplu ? - ca ai o singura retea in casa - sau pentru a folosi un router ca un switch, am gasit asta: https://www.wikihow.tech/Use-a-Router-As-a-Switch Edited August 7, 2019 by Andrei Diaconescu completare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandi Szasz Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Iesirea primului router cu intrare de fibra optica se leaga de intrarea WAN a noului router, daca al doilea router a fost setat inainte ca PPpoE se poate da un reset din buton si fara alte setari acesta se va comporta ca un switch simplu. Exact asa am si eu, furnizorul a dat un router pe fibra optica cu 2 iesiri insa numai primul e functional, ca sa mearga si celalalt cica trebuie activat la ei contra cost . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazeu Posted August 7, 2019 Author Share Posted August 7, 2019 Asa era si la mine, setat pe DHCP, insa doream precizarea tipului de cablare pentru UTP, intre LAN-ul routerului RDS si WAN-ul echipamentului meu. (Intre PC si LAN-ul routerului e straight) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modoran Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Suna la RDS sa configureze media convertorul lor in mod bridge ( gratuit ), apoi folosesti routerul tau asa cum doresti, faci setarile pppoe in acesta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blazeu Posted August 7, 2019 Author Share Posted August 7, 2019 Am rezolvat, cu 3 patch-uri stright, se poate inchide. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts