Gerula Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 SalveSunt multi in siuatia mea, care au investit bani, energie si timp pentru a face ceva superior electronicelor cere exista pe piatza.Daca in digital poti programa un PIC CP si arde firele de alimentare, in analogic ce mai faci ?Vreau sa fac un amplif auto de putere (sute de wati), si de fideliatea, in impulsuri, pentru eficienta, dar n-am vazut nicaieri nici pe Elf, nici pe diyaudio o astfel de schema.Nu e o noutate, exista astfel de amplificatoare, dar eu n-am vazut nici unul, nici macar pe NET.Cum fac ? Link to comment
one Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Pai pe net cred ca sunt destule, problema pe care am remarcat-o eu este doar procurarea circuitelor, precum si pretul acestora.Ca sa protejezi schema trebuie sa stergi notatiile componentelor si sa incluzi in schema elemente false. Link to comment
Dr.L Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 daca vrei s-o protejezi,de ce s-o pui pe net?sau n-am inteles eu acest topic :rolleyes: Link to comment
George(sb) Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 nu ai sanse sa faci un montaj care sa nu poata fi copiat eu am inceput sa copiez un amplificator ecler eu personal nu am auzit de vre-un aparat de la e s fi fost clonat, si nici scheme nu exista pe net, despre ce vorbesti tu se cheama amplificatoare in comutatie si exista scheme cat de multe pe internet Link to comment
yo5oqa Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Asta imi aduce aminte de ceva: "Daca as avea slanina, ce as mai minca o omleta cu slanina ... dar n-am oua."Pina la urma Gerula (Gurban) vrea sa protejeze ceva, dar acel ceva nu-l are pentru ca n-are schema? Link to comment
Tavi Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 "Daca as avea slanina, ce as mai minca o omleta cu slanina ... dar n-am oua." :smt044 :smt043 :smt042 :smt044 :smt043 :smt042 Link to comment
Gerula Posted August 23, 2007 Author Share Posted August 23, 2007 yo5oqa, daca atat ai intels tu, nici nu mai are sens sa-ti raspund. Pentru ca nici raspunsul nu-l vei intelege. Poate-mi spui si mie in cat timp se incarca un condensator C printr-o bobina L la un semnal treapta aplicat.Pt. ceilati , va multumesc pentru raspunsuri.Sa pui componente false ... e o ideie ... pentru cei care nu au osciloscop.Sunt niste MOS-FET-i de putere si un comparaor (AO) de tensiune care modifica factorul de umplere in functie de tensiunea de pe difuzor.Adica o divizeaza de 10 ori ( sa zicem) si o compara cu semnalul de intrare.Astfel el verifica ca tensiunea pe difuzor sa fie de X ori mai are decat cea de intrare. Deci nu e decat un driver PWM si corectia binara care-i vine de la un comparator< despre ce vorbesti tu se cheama amplificatoare in comutatie si exista scheme cat de multe pe internet >George, de acord. Eu nu zic ca nu exista. Am precizat ca nu "inventez eu roata".Au avut altii ideiea asta inaiate mea.Dar lasa-i pe electronisti din RO sa mai munceasca si ei, chiar si la cautat pe net, experimentat si ars pise.In prezent exista cineva care face muntaje gandite de mine, pe care eu n-am scos nimic si tot el castiga din ele. Pentru ca are simtul asta al comertului.Si cum scot ceva, ei nu se gadesc decat sa-l copieze.Si oricum in felul asta "ma fac" pentru ca sunt ma buni comercianati ca mine.Si cer mai mult decat as fi cerut eu pe montaje. Link to comment
Dr.L Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 poti realiza montajul fizic,ii stergi inscriptiile de pe toate componentele,apoi il torni in rasinainsa ar putea aparea probleme in caz de defect Link to comment
George(sb) Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 am depanat computerul unuei motociclete turnat in rasina epoxilica, daca imi puneam capul, il copiam si pe asta, am stat si am scrijelit in el pana am ajuns la componente; deci pica si faza cu rasina epoxilica :smt044 ma voi imbogatii pe spinarea voastraP.S. feriti-va de magarus Link to comment
zal Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Cel mai bine, dupa ce e gata si functioneaza bine, ii dai tare cu ciocanul pina nu se mai cunoaste nici o piesa. :smt003 Link to comment
wingless Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Eu am vazut integrate scrijelite si date cu marker permanent. Chestia cu piese in plus creste pretul de productie si in plus daca sunt componente nefolosite si se copiaza cu totul o sa mearga si in finalSa zicem ca iti copiaza cablajul Daca ai piese standard rezistoare condensatoare pune altele Dar daca ai o piesa speciala pe care o poti face unicat nu ti-l mai copiaza.Cel mai elegant tot cu un microcontroller foarte ieftin gen 5 ron care sa faca si el ceva. Fara microcontr asta programat corespunzator sa nu mearga scula. Bine ca daca ce ii dai sa faca este trivial si poate fi scris softul pe un microcontroller nou in 2 ore sau aduse niste potentiale in loc de iesiri cade treaba. Dar sa fie ceva dinamic. Nu imi vine nimic oin cap la ora asta dar cred ca trebuie mers pe ideea de piesa unicat pe care sa nu o poata lua direct de pe piata si sa nu poata sa o "sunteze" Link to comment
Dr.L Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 toarna-l in ceva mai tare,gen adeziv pt polistiren pe zidarie(pinde si pe sticla) sau kit pt metal,d-ala bi-componenta,de tocesti dalta-n eldaca folosesti cea de-a doua varianta,chiar nu se poate copia :inchis Link to comment
Gerula Posted August 23, 2007 Author Share Posted August 23, 2007 Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Sincer m-as bucura !Pentru ca eu daca reusesc sa-mi scot banii cheltuiti pana cum pe piese voi fericit. Link to comment
Blind Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 O idee asemanatoare cu a lui Wingless aveam si eu: Inlocuirea anumitor componente active/contacte din schema cu ceva ce poate fi simulat cu pic-uri. Link to comment
Guest Vasile Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 Chiar aveti asa de interesante scheme ? o schema simpla nici macar nu merita copiata iar schemele complicate mai bine le faci de la 0 decat sa le copiezi e mai mare efortul de a o proteja decat schema in sine :inchis Link to comment
Recommended Posts