rony2006 Posted August 2, 2019 Share Posted August 2, 2019 Salut, Cum pot sa citesc turatiile unui motor cu Arduino? Din cate am inteles pot sa folosesc o fisa de la bujii (pt motorul pe benzina) dar nu stiu ce senzor sa folosesc si cum sa fac asta cu Arduino. De asemenea cum as putea sa fac asta la un motor diesel? Multumesc! Link to comment
one Posted August 12, 2019 Share Posted August 12, 2019 (edited) Hm, in zilele noatre cred ca exista un senzor care merge la centrala si de acolo pleaca comenzile pentru bujii. Daca ar fi sa fac ceva cu Arduino m-as conecta la K-line si as citi direct turatia. Despre ce masina e vorba ? O alta posibilitate ar fi demontarea capacului distributiei, montarea unei benzi reflectorizante pe o spita a rotii de antrenare a arborelui cu came, apoi pe capacul distributiei montarea unui senzor optic cu reflexie. Turatia va trebui multiplicata cu 2 in acest ca, arborele cu came face o rotatie la fiecare 2 ale arborelui cotit. Edited August 12, 2019 by one Link to comment
sesebe Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 (edited) In arduino totul se rezolva download-ind o biblioteca de pe net. Nici macar nu trebuie sa fii programator adevarat ca sa stii sa dai jos o biblioteca. Edited August 13, 2019 by sesebe Link to comment
Recommended Posts