Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
alex_radu1997

Mixer BEHRINGER PMH5000, Sursa defecta

Recommended Posts

Buna ziua , va rog sa ma ajutați sa repar sursa unui mixer audio Behringer PMH 5000. Aparatul a fost cumpărat defect și nu știu cum a apărut defectul.

Inițial a avut următoarele piese defecte: D1-STTA1206 (inlocuit cu MUR1560G), grupul de rezistente R56,57,65,66 (inlocuit cu 4x0,56), D24-GF1G (inlocuit cu UF5408), C26-4,7uF-umflat si in scurt, R32-3k3 ser vedea flamand , T2-17N80 (am inlocuit T1 si T2 cu 16NK60), T9-BC846. Dupa schimbarea pieselor defecte si alimentarea sursei ...dezastru, s-a ars D24, R41-2k2, grupul de rezistente R56,57,65,66. si dupa alte insistente am terminat si cele doua circuite integrate UC3854 si TOP221--au plesnit capsulele. Înlocuit piesele defecte și am alimentat sursa înseriata cu un bec de 220v/100w. Becul sta aprins la maxim. Daca se desface punctul median 9-10 din primarul transformatorului becul se stinge și apar tensiunile Vaux=12v si DC . Am găsit pe site la dumneavoastră un topic cu o sursa SPS600 la fel ca a mea, am luat legătura cu dansul,  dar din păcate userul a renunțat momentan sa o mai repare. Pentru un novice e cam mult asa ca va rog pe dumneavoastră sa ma ajutați sa ii dau de cap. Tot pe site am găsit si schema sursei  https://www.electronica-pt.com/esquema/func-fileinfo/16004/

 

1.jpg

2.jpg

4.jpg

3.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prima greseala fatala a fost inlocuirea T1 si T2 cu tensiune foarte mica 600V. De aici tot dezastrul urmat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 6 minute, vijelie02 a spus:

Prima greseala fatala a fost inlocuirea T1 si T2 cu tensiune foarte mica 600V. De aici tot dezastrul urmat.

Chiar dacă nu am pus sursa în sarcina? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu conteaza ca era in gol sau in sarcina. Tensiunea vazuta de T1 si T2 este cu mult mai mare de 600V.

Share this post


Link to post
Share on other sites
La 02.08.2019 la 11:27, vijelie02 a spus:

Nu conteaza ca era in gol sau in sarcina. Tensiunea vazuta de T1 si T2 este cu mult mai mare de 600V.

Buna ziua, am schimbat tranzistorii T1 si T2 cu cei din schema originala (fabricati de aceiași firma ca cei montati initial) ...aceiasi simptome,  deci se pare ca nu asta este cauza. Ce parere aveti, ar putea fi ars transformatorul? Singura modificare este ca becul inseriat in circuitul primar da sa se stinga cam la o secunda dupa care revine la iluminarea maximă

Edited by alex_radu1997
Adaug detalii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pune un bec de 12V/21W cu riscul de a se arde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu d-le, in locul becului de 220V!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate ar trebui sa apelați la cineva cu experienta și cu dotarea necesara. 

O sursa SMPS, mai ales cu atitea componente defecte, este greu de reparat prin corespondenta cu atit mai mult dacă nu aveți experienta nesesara dapanarii surselor SMPS. 

Trafurile din SMPS-uri se defectează destul de rar. 

Osciloscop și traf de separare aveți? Știți sa le folosiți? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, am osciloscop și transformator de separație, știu sa folosesc osciloscopul. E prima sursa în comutație în care intervin, știu principiul unei surse în comutație simple, asta ma cam depășește.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atunci cum de te-ai gindit sa pui tranzistori de 600V în locul la tranzistori de 800V într-o sursa ca asta? 

 

Mai intii alimentezi cu o sursa externa partea de comanda și control si o faci pe asta sa funcționeze corect fără alimentare la partea de forță. Ai grija ca facă integratul controler este current mode nu va funcționa fără alimentare la partea de forță și trebuie făcut un artificiu ca să porneasca. 

Pt a verifica partea de control trebuie sa folosești osciloscopul pt a vedea ca merge bine partea de comanda. 

Edited by sesebe

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu m-am gândit ca tensiunea va trece de 600 volți, măsurata cu aparatul e undeva la 320vcc. la ce artificiu va referiți?...sa pun tensiune si la partea de forta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dacă spui ca ai osciloscop dar totuși masori PWM cu Multimetrul.... m-ai convins. 

Nu, nu se alimentează cu tensiune are partea de forță pina nu faci sa meargă bine partea de control. 

Iar legat de artificii trebuie studiat datasheet-ul la integratul controler. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.