Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Freza Wema


Postări Recomandate

Acum 59 minute, valivoi a spus:

Din ce vad eu in poza transformatorul, are 5 fire: albastru ---galben ---verde si 2 gri, cele 2 gri sunt din cate vad secundarul de 24 volti in dreptul unui gri scrie 24.In dreptul celui verde scrie 380 in dreptul celui galben scrie 220 la cel albastru nu se vede scrisul dar cred ca ar trebui sa scrie 0.Ar trebui in logica mea ca intre firul albastru si cel galben sa se aplice 220v pentru a obtine in secundar 24 v SAU, retineti SAU intre albastru si verde 380v pentru a se obtine in secundar 24v.Deci ar trebui cred ca, niciodata sa nu se alimenteze si firul galben si cel verde,de aceea in aceasta logica nu ati gasit decat 2 sigurante bagate.Spuneti-mi va rog de unde vin la transformator firele albastru galben si verde

Albastru galben verde vin din cele 3 sig de jos care sunt pe cele 3 faze.

compressed_652191063IMG_20190816_213013.jpg

Link spre comentariu

Ar trebui ca sigurantele de jos, sa fie una din ele pe iesirea secundarului de 24v,un fir gri care sa vina de la transformator si sa fie legat la piesa din fundul soclului de siguranta(intrarea in siguranta) .Una din celelalte doua sa aibe un fir care duce la transformator legat la inelul metalic cu filet (iesirea din siguranta),iar cealalta la inelul metalic(iesirea din siguranta) sa fie alt fir.Ar trebui ca cel de-al treilea fir sa fie legat la nul.

Editat de valivoi
Link spre comentariu
Acum 9 ore, valivoi a spus:

Acel transformator nu poate sa intre il el toate 3 fazele,se alimenteaza monofazat faza-nul 220v,sau bifazat faza-faza 380v.

Deci cele 3 fire merg direct la siguranțe. Pe 2 erau siguranțe iar unul este liber(siguranță scoasă). M-am uitat la cele 3 borne ale trafului cu sârmele albastru etc și se vad conexiuni cu sarma spre înfășurări. Sarma este subțire și toate la aceeași dimensiune. Poate are trei înfășurări și-l pot alimenta pe următoarele 2. Poate prima înfășurare este în scurt!

 

Link spre comentariu

Va rog daca puteti sa imi spuneti la care din cele 3 fire sunt 2 sarme care pleaca spre interiorul bobinajului,la cel galben cumva?

Mi-ar fi fost utila o poza din fata tabloului nu din lateral,fara capace la sigurante si fara sa fie montate aparatorile din textolit care sunt pe suportul sigurantelor.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, valivoi a spus:

Va rog daca puteti sa imi spuneti la care din cele 3 fire sunt 2 sarme care pleaca spre interiorul bobinajului,la cel galben cumva?

Mi-ar fi fost utila o poza din fata tabloului nu din lateral,fara capace la sigurante si fara sa fie montate aparatorile din textolit care sunt pe suportul sigurantelor.

Mai după amiază ajung acasă și fac pozele necesare.

Link spre comentariu

Orice fir are 2 capete deci fiind 2 bobine in primar sau mai bine zis o bobina cu priza mediana ar trebui sa fie 4 capete nu 5 inseamna ca unul din fire l-au dublat cand l-au scos din bobinaj.

Firul albastru este inceputul bobinei galben este priza mediana si verde sfarsitul bobinei

Ce culoare avea firul transformatorului care avea scoasa siguranta ?

Link spre comentariu
Acum 10 minute, valivoi a spus:

Aveti un aparat de masura si stiti sa masurati cu el tensiuni alternative?

Da am și știu. Am pus fazele pe 0 și 380. Ok heblu nu mai bâzâie nimic. Pornesc freza , se învârte dar motorul face zgomot ciudat. După 10 sec se opreste și sare sig de pe contactor. Motorul deja s-a încălzit. Oare totuși nu este legată cumva monofazic? Pe eticheta de la motorul de avans scrie 220/ delta yy iar motorul de la freza arata asa că în poza. Poate este legată cumva pt 220 și de aceea bâzâia traful. Deși avea ștecher trifazic iar in tablou pe rigleta unde vin firele apare scris rst. Nu mai înțeleg nimic. Cum merge un motor monofazic fara traf. La cel de avans mă refer?

IMG_20190818_183604.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări