dalu Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 De ceva vreme, firewall-ul ma atentioneaza zilnic ca a respins diferite tentative de scanare a porturilor mele , si-mi da acolo diverse IP-uri ale celor care au incercat infractiunea. Stiu ca pasesc pe gheata subtire, dar cum naiba fac indivizii aia treaba asta ?? Adica , de unde pana unde i-mi gasesc calc-ul meu si-mi scaneaza porturile ?? Exista programe specializate in asa ceva ?? :smt017 :smt102 :smt102 :smt017 Link to comment
ghimpe-- Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Sunt programe care scaneaza automat un calculator sa vada ce porturi sunt deschise.Nu te simti asa flatat, e foarte putin probabil ca tinta sa fie numai calculatorul tau :smt003 In general cei ce scaneaza definesc o lista de IP-uri.EX: scaneaza de la ip 192.168.0.1 pana la 192.168.45.255 iar PC-ul tau are un ip din acea gama. (PS: in exemplu am folosit IP-uri de clasa C)Daca ai net prin retea atunci e foarte posibil sa te scaneze "vecinii".Din cate stiu eu este ilegal sa scanezi un PC si poti sa raportezi IP-urile de la care esti scanat la ISP-isti proprietari. Link to comment
Stefan Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 toata lumea vb de porturi dar yo tot nu stiu ce sunt "alea" .stiu ca sunt ceva in genu 4355 sau 123 si pot da ex pana maine ,dar cam atat. Link to comment
aeromania Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 toata lumea vb de porturi dar yo tot nu stiu ce sunt "alea" .stiu ca sunt ceva in genu 4355 sau 123 si pot da ex pana maine ,dar cam atat.Cineva facea o analogie intre porturi , calculator si aplicatiile din interiorul lui : Calculatorul este un oficiu postal, porturile sunt casutele postale iar aplicatiile sunt cei care inchiriaza diferite casute postale. Poti afla mai multe despre destinatiile porturilor aici(oricum banuiesc ca stii acest link): http://www.iana.org/assignments/port-numbers . Link to comment
Stefan Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 multumesc de exp.! oricum nu vreau sa aflu prea multe ca pe urma devin prea curios :smt005 Link to comment
Dr.L Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 scaneaza-le si tu porturile :smt003 ei fac asta,pentru a sti pe unde sa poata intra in calculatorul tau(daca ai alt firewall in afara de cel al windows-ului-care nu e bun de nimic-o sa le fie mai greu)si eu aveam intr-un timp pe unul din retea care-mi facea asa,dar a incetat pana la urma,nu mai stiu ce i-am facut Link to comment
Guest Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 scaneaza-le si tu porturile :smt003 Bine, bine......si cum se face asta ? :smt102 :smt102 :smt017 Link to comment
ghimpe-- Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Eu iti ofer o solutie mult m ai buna:Daca te scaneaza unul din retea te duci la ISP-ul tai si il intrebi cine are acel IP. Apoi te duci la respectivul acasa si-l pirogravezi putin cu letconul incins :smt003 ...sigur nu te va mai scana dupa :rolleyes: Daca ai net prin cablu faci o reclamatie la ISP si se rezolva problema.PS: pentru reclamatii cred ca iti trebuie si un log in care sa demonstrezi atacul. scaneaza-le si tu porturile :smt003 Bine, bine......si cum se face asta ? :smt102 :smt102 :smt017 Link to comment
Blind Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Dai un print-screen din logul firewall-ului (imediat dupa ce primesti mesajul de port scan) si il atasezi la mail.... Link to comment
Recommended Posts