Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de baza " MSI " model K9N6PGM2-V2


ROBEERT
 Share

Recommended Posts

Serie placa de baza: " MSI " model K9N6PGM2-V2

Buna ziua tuturor. Am primit la reparat acest desktop echipat cu placa de baza " Gigabyte " model K9N6PGM2-V2. Pe aceasta placa am gasit un mosfet P0903BD in scurt ( vedeti in poza zona incercuita unde a fost defectiunea ). Acum toate bune si frumoase. Mai am o defectiune la el si anume pe placa de sunet on board. Mufele roz, verde si albastru de pe panoul din spate cam fac figuri. De exemplu, cand bag o pereche de casti sau boxe de birou ( cu amplificare ) in mufa verde, mi se deschide aplicatia placii de sunet " Realteck HD audio " si imi arata ca am conectat cu totul alt dispozitiv in mufele roz sau albastru si apare bifat implicit precum ca am conectat un microfon in mufa roz sau un alt dispozitiv pe mufa " line in ". Ca sa mi se activeze corect mufa " out " ( cea verde ), trebuie sa scot si sa bag boxele de mai multe ori. Cum misc putin iar mufa de la boxe, cum apar iar aceste anomalii. Mai mult ca sigur lamelele de contact din mufele mama cred ca ori s-au deplasat si nu mai fac contact perfect cu mufa tata a boxelor, ori sunt oxidate si se interpreteaza ca s-a conectat altceva. Am dat cu spray contact in mufe si degeaba. Driverul l-am descarcat de pe pagina realteck ( cel mai nou ). Si cu alte drivere facea la fel. Oricum se vede ca este vorba de mufele mama a placii de sunet onboard. Mufele mama din fata nu le pot conecta pe placa de baza, deoarece difera conectoarele. Rezolvari ar fi doua: ori schimbarea setului de mufe de pe placa de baza, ori punerea unei placi de sunet pe unul din sloturile PCI. Am gasit o placa de sunet de la " C-Media ( CMI8738 ) " si surpriza: pentru sistemul de operare Windows 7 / 64 biti nu se gaseste driver pentru ea. Nici cu driver pack solution nu am rezolvat problema cu driverul acestei placi. Acum tot de proba am pus o alta " tentativa " de placa de sunet si anume " Envy24 " la care driverul s-a instalat corect, dar nu se poate compara aceasta cu placa onboard " Realteck HD audio " care este mai performanta. Aceasta Envy24 nu are in aplicatia ei equalizer. In rest, cu aceasta placa Envy24 merge ok si totodata intregul calculator s-a rezolvat cu bine.

Acum dupa cele spuse, o alta idee in privinta rezolvarii placii de sunet onboard inafara de inlocuirea setului de mufe este binevenita. In attach pun poza placii de baza si reamintesc: zona incercuita reprezinta mosfetul care l-am gasit in scurt.

Multumesc.

k9n6pgm2-v2-03ea76309a86147e812e0b70f1b76ccc.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Buna seara. Placa de sunet onboard rezolvata prin schimbarea mufelor. O munca in plus, dar rezolvat cu brio. Este mult mai performanta aceasta placa onboard " Realteck HD Audio " decat babaciunile alea care le am pentru slotul PCI.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines