Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistenta de sarcina


Guest cardinal1960

Recommended Posts

Guest cardinal1960

Buna seara ! 

Ma chinui de cateva zile cu un aplificator destul de puternic ( Behringer B 615D ) care cedeaza  ( se opreste ) la nivel mare . La un volum decent , functioneaza corect dar odata cu cresterea volumului , dupa aproximativ 10 minute de functionare , se opreste . Il opresc din butonul de retea , il repornesc dupa 10 - 15 secunde , si povestea se repeta . Nu prea pot sa-l probez ca ma omoara vecinii si de aceea , intreb . Cum pot sa "inlocuiesc " difuzorul cu o rezistenta de sarcina si daca manevra asta are efect si este corecta . Am la dispozitie o rezistenta de 650W / 6 ohmi  .

Va multumesc pentru ajutor !

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Tu ai rezistenta de 6 ohmi si amplificatorul stie 8 ohmi. Vezi sa nu-l arzi, Behringer nu sunt chiar cele mai robuste scule. Mai pune ceva in serie cu rezistenta aia, eventual leag-o cu niste sarme mai subtiri si lungi, sa ajungi la o rezistenta de 8 ohmi. Daca se opreste in 10 minute, poate se incalzeste prea tare si intra protectia termica. Ce temperatura atinge radiatorul?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines