Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

A auzit cineva de boxe audio monitor ?

Guest Florin

Recommended Posts

Guest Florin

Salut am gasit o pereche de boxe audio monitor dar nu gasesc nimic pe internet stiu ca ele de obicei se numesc monitor audio. Daca stie cineva mai multe specificatii despre ele. Va multumesc

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ionut Remus

3

• Haralambie

1

• validae

1

Top Posters In This Topic

Salut,

In general "boxe monitor" sunt folosite in majoritatea studiourilor sau de de catre cei ce se ocupa de productie audio. Monitoare de studio este denumirea uzuala.

In general ele au deja amplificatorul integrat (deci sunt active) si sunt calculate in asa fel incat sa aiba gama de frecventa cea mai des utilizata pentru diverse inregistrari, cat si incintele, calculate, sa stoarca fiecare frecventa la maximul de potential. Acum nu te gandi la ce stiu eu ce auditie vei avea cu ele, daar pentru productie audio sunt excelente, pentru auditie....hm....asa si asa. Puterea nu e foarte mare pentru cei ce doresc sa achizitioneze o pereche, sunt cateva modele de calitate care nu sunt chiar puternice dar nici ieftine. Acum daca doresti putere mare la monitoare de studio, se gasesc si din astea, dar alea vor costa ceva si desigur nici nu te avantajeaza si sincer mai ok vei iesi daca iti achizitionezi amplificator si it faci sau iti achizitionezi ceva boxe din comert.

M-am folosit de ceva M-audio Studiophile  AV-XX (nu mai stiu exact numarul), si isi faceau treaba pentru ce aveam eu nevoie dar nici nu erau excelente. Totusi asta a fost acum vreo 10-12 ani si poate in ziua de astazi sunt altele mai sofisticate si mai bine gandite.

O zi frumoasa.

LE: mai sunt unii lautari care folosesc monitoare de studio dar la puteri mari si care au si dimeniuni mari....dar depinde de lautar.

Audio Monitor / Monitor Audio, etc., sunt doar niste substantive proprii.

Cum e si Dacia Sport, iar asta nu ii ofera tinichelei veleitati sportive.

Orice boxa poate fi folosita pentru monitorizare, fie ca e pentru auzitul copilului dintr-o alta camera sau pentru tranzitul intestintal al cainelui de preerie.

Edited by Haralambie