Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare decodor tuner Sherwood TD-1121

Recommended Posts

• Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sanatate permanenta ! Se pare ca manualul service al aparatului e disponibil doar cu bani. Trebuie sa stim mai multe : cu ce e "facut" decodorul-circuit integrat ori tranzistori , ce anume e defect la decodor-nu "prinde" stereo , semnalul AF de la iesire nu e egal R/L ,etc....Niste poze cu interiorul ar ajuta mult.

Acum 3 ore, surubarila a spus:

Sanatate permanenta ! Se pare ca manualul service al aparatului e disponibil doar cu bani. Trebuie sa stim mai multe : cu ce e "facut" decodorul-circuit integrat ori tranzistori , ce anume e defect la decodor-nu "prinde" stereo , semnalul AF de la iesire nu e egal R/L ,etc....Niste poze cu interiorul ar ajuta mult.

Mulțumesc că doriți să mă ajutați,  cred că circuit integrat. La tastatură primul buton este Memory, al doilea FM MONO și celelalte butoane pentru fixarea canalelor memorate. Pe display apare FM MONO. Mi s-a spus că dacă dezactivez Mono, atunci automat ar trebui să redea Stereo. La volum maxim de-abia se aude ceva imperceptibil. Pe MONO se aude perfect. Am făcut niște poze dar nu-mi permit să le afisez. Am 75 de ani și de abia încerc să mă descurc.  Mâine merg la un amic să vă expedieze pozele. Am înțeles că este un decodor stereò care-l pozitionezi după ieșirea sunetului din boxe. Nu știu dacă este adevărat. 

Decodorul stereo are codul TDA 7040.

Păi de exemplu, dacă aveţi o problemă cu un radio sau televizor, postaţi la secţiunea Depanare Radio-Tv nu la Radioamatori. Dacă aveţi o problemă cu maşina de spălat postaţi la Depanări Casnice sau Electrocasnice, nu la Tehnica sudurii....au fost doar două exemple şi contraexemple.

Mulțumesc .

La 21.07.2019 la 5:20, validae a spus:

Păi de exemplu, dacă aveţi o problemă cu un radio sau televizor, postaţi la secţiunea Depanare Radio-Tv nu la Radioamatori. Dacă aveţi o problemă cu maşina de spălat postaţi la Depanări Casnice sau Electrocasnice, nu la Tehnica sudurii....au fost doar două exemple şi contraexemple.

Bună ziua, mulțumesc, un coleg din Forum mi-a spus a mutat postarile mele, acolo unde trebuie. Cred că de atunci n-am m-ai  postat greșit. 

Doresc să vă mai adresez o întrebare: am un tuner Sherwood  TD-1121 stereo. Printre tastele lui se află unul care activat, apare pe display FM MONO. Nu are niciun buton pe care să scrie stereo. Cineva mi-a spus că dacă dezactivez FM MONO, atunci automat ar trebui să redea Stereo, ori nu se întâmplă așa ceva. Semnalul este puternic și cu alte dispozitive receptionez  stereo. Cineva mi-a spus că decodorul stereo este defect. Am dat carcasa jos și am găsit un buton (cred că are altă denumire. In dreptul lui era trasată o linie albastra, dovadă că s-a mai umblat în el. Se poate înlocui decodorul stereo sau mai există și altă variantă? Mulțumesc. 

Edited by Shambala

Am fost certat de un coleg că nu știu unde să postez și repet de multe ori același subiect. Voi analiza situația și cea mai înțeleaptă măsură- ar trebui să mă retrag din Forumul electronistilor . Am 75 de ani,  nu mă pot familiariza cu termenii tehnici folosiți, postez de pe telefon , nu am calculator sau leptop. Cred că ar fi bine, să nu vă mai deranjez.

La 20.07.2019 la 17:52, Giony a spus:

Am înțeles că este un decodor stereò care-l pozitionezi după ieșirea sunetului din boxe. Nu știu dacă este adevărat. 

SIGUR nu-i adevarat.   La cat de simpla e schema cu TDA 7040 , n-ar trebui sa dureze mai mult de 20-30 min. sa verifice. De ce nu-i spui depanatorului sa se inregistreze pe Elforum ? Ar fi mult mai usor si bunavointa din partea noastra exista !

La 25.07.2019 la 19:31, Giony a spus:

Am fost certat de un coleg că nu știu unde să postez și repet de multe ori același subiect. Voi analiza situația și cea mai înțeleaptă măsură- ar trebui să mă retrag din Forumul electronistilor . Am 75 de ani,  nu mă pot familiariza cu termenii tehnici folosiți, postez de pe telefon , nu am calculator sau leptop. Cred că ar fi bine, să nu vă mai deranjez.

integrat uA 758 (caut).