Guest Mihai Creteanu Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) Stabilizatorul a mers dar dintr-o data a sarit siguranta.Daca il bag in priza fara bec sare siguranta.Daca ii pun bec merge dar sta aprins becul.are niste relee care nu stiu daca sunt ok.Au contnuitate asa cum am desenat in poza 3 de parca ar fi in scurt. Schema n-am gasit pe nicaieri. Nu inteleg cum functioneaza acest stabilizator. Help please....Multumesc. Imi cer scuze ca am postat si aici dar nu am stiut cum sa sterg pe celalalt. Edited July 19, 2019 by Mihai Creteanu Link to comment
Nostalgic Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) acest -stabilizator - ce tine stabil , tensiune electrica , curent electric , presiune , temperatura, acceleratie, inflatia economica, ... etc....? Arata macar ce model este . Edited July 19, 2019 by Nostalgic Link to comment
Guest Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) Acum 2 ore, Nostalgic a spus: acest -stabilizator - ce tine stabil , tensiune electrica , curent electric , presiune , temperatura, acceleratie, inflatia economica, ... etc....? Arata macar ce model este . Banuiesc ca este un stabilizator 220-240v AC 50-60 hertzi...si din desenul postat ca imagine,sigur sant releele care face intrare si iesire dupa comanda adecvata.Cum ar fi:daca de la reteaua de 220v AC scade la 180v AC,el ridica la 220v AC pe iesire.Cat timp becul sta aprins ai probleme pe intrare sursa,ca si relee continuitatea este normala pe infasurare bobina pe fiecare in parte,mai putin pe contacte relee(depinde de inchis sau deschis) sau contactori lipiti prin arc electric. Edited July 19, 2019 by Guest RELEU, cu pluralul RELEE......nu Releie. Link to comment
validae Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 (edited) Cu stabilizatorul decuplat de la reţea, verifică starea contactelor releelor, să nu fi rămas cumva vreunul cu contacte lipite.În acel caz, anclanşarea comandată a altui releu ar provoca scurtcircuit pe prizele mediene ale autotransformatorului.Acelaşi lucru poate fi cauzat de funcţionarea defectuoasă a circuitului ce comandă releele, bănuiesc că e un microcontroller.Ai putea pune câte un led înseriat cu o rezistenţă de 470 Ohmi la bornele bobinei fiecărui releu.Apoi scoţi toate releele de pe placă şi cu stabilizatorul conectat la reţea, observi câte leduri se aprind şi cum se aprind.Dacă se aprind simultan cel puţin două leduri, nu e bine, înseamnă că există comenzi eronate.Ar trebui ca ledurile să se aprindă succesiv (unul se stinge, iar altul se aprinde), corespunzător comutării treptelor de pe prizele de reglaj....sau ca o analogie, cu mişcarea unui comutator rotativ pe ploturi. Edited July 19, 2019 by validae Link to comment
Guest Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Acum 8 ore, Mihai Creteanu a spus: Stabilizatorul a mers dar dintr-o data a sarit siguranta.Daca il bag in priza fara bec sare siguranta.Daca ii pun bec merge dar sta aprins becul.are niste relee care nu stiu daca sunt ok.Au contnuitate asa cum am desenat in poza 3 de parca ar fi in scurt. Schema n-am gasit pe nicaieri. Nu inteleg cum functioneaza acest stabilizator. Help please....Multumesc. Imi cer scuze ca am postat si aici dar nu am stiut cum sa sterg pe celalalt. Nostalgic a spus ceva,fao si ne dumerim si noi,ok colegu? Link to comment
cristi7521 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 Se vede in prima poza ca este ceva asemanator cu https://www.alibaba.com/product-detail/KEBO-AVR-5000VA-AC-Automatic-Voltage_60665078101.html Link to comment
Recommended Posts