Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
sesebe

Cât câştigă un preşedinte ???

Recommended Posts

Mr. prezident nu trebuie sa traiasca din salariu; primeste totul de la buget. Per total, câteva zeci de milioane pe luna. Cam astea sunt costurile pe care le provoaca el si familionul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se pare ca pt romanasii nostri este normal ca un omustean care cica ar lucra in cercetare (cum se taie mai eficient o padure fara ca nimeni sa observe si comenteze) sa aiba un salar mai mare decit presedintele Americii.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Iarasi un adevar spus pe jumatate!

Pai regina Angliei n-are salariu si uite ca bine o duce! 

Edited by icar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elisabeta a II-a este nu numai Regină, dar şi o veritabilă femeie de afaceri, cu venituri anuale impresionante. 

Astfel, aflăm în urmă cu numai câteva zile că regina Elisabeta a II-a a obţinut aproape opt milioane de euro în 30 de ani datorită curselor de cai. Este o sumă apreciabilă, dar care resprezintă doar o parte din venitul anual regal.

Anul trecut, revista Forbes a estimat averea privată a Reginei Angliei la 415 milioane de lire. Regina posedă zeci de mii de hectare de teren în Anglia şi Ţara Galilor, care contribuie major la veniturile anuale.

Ca o femeie de afaceri avizată, Elisabeta a II-a a investit, de asemenea, în maşini, bijuterii, cai de curse, care îi aduc sume de bani deloc neglijabile.

Dar mare parte din veniturile Reginei provin dintr-o subvenţie guvernamentală anuală. Şi chiar dacă nu posedă personal bunurile Coroanei, Regina primeşte 15% din acestea. Adunând toate aceste venituri, Elisabeta a II-a va dobândi, între 20017 şi 2018, 76 de milioane de lire. Şi veniturile regale nu înregistrează scăderi, dimpotrivă, potrivit estimărilor, vor atinge 82,2 milioane de lire, anul viitor, scrie Closermag.fr. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bravo ei, ca la virsta ei mai poate munci!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Cu tovarasa Regina e simpla treaba. Guvernul subventioneaza majoritatea cheltuielilor cu Casa Regala, exemplu: cu intretinere cladiri, personal (inclusiv nenii aia cu caciuli babane), deplasari etc. De ce niste englezoi zgarciti ar fi de acord sa cotizeze "fandositilor" alora regali? Simplu, pentru ca majoritatea englezoilor inteleg ca prin prestigiul Casei Regale, prin turism generat si alte beneficii conexe, in mod uzual Casa Regala aduce mai multi bani la buget decat cheltuie. 

In cazul ala... it's just good business. 

Edited by matzah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa cum vad nu va intereseaza deloc ca un purtator de hartii la stat are un salarou asa de mare, eu zic sa se dea la toti cei angajati la stat aceeasi suma si sa se creasca impozitul pe salariu la privat la 90% ca doar este de unde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Personal, cunosc o persoana care spune ceva de genul: ''de cite ori aud pe la stiri ce salariu are presedintele tarii, ma bucur ca nu sint eu''!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daa  cel putin 99 la suta sa faca statul sula mare ca sa aiba ce fura altii !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

@PapaHell  De noi in Romanica ce sa mai zic. Am un business relativ mic aici, stiu cum e.. vine 25 ale lunii, n-a fost luna in ultimii ani sa nu dau macar 10000 lei la stat. Femei'mea a fost data afara cand in privat patronache a dat faliment, cam pe cand am facut eu firma. Ii zic la un moment dat - stai linistita, fac eu ditai firma si te intretin.. Intre timp trag de ceva ani de firma aia sa stau pe linia de plutire. Ea s-a angajat pe concurs la stat. Acum mereu rad de chestia asta si-i aduc aminte " ti-am zis ca cu firma aia o sa te intretin"

Am avut discutii in casa pe tema asta, i-am zis sa nu se faca confortabila la stat, daca stai prea mult tampesti si uiti ce-i aia sa muncesti.. eu unul sa-mi vina un lucrator la stat la interviu, sa-mi zica ca anterior interviului a lucrat 10 ani la stat, deja mi-e cauza pierduta. Unul de-asta nu mai stie efectiv ce-i aia munca, rezultate si responsabilitate. 

Dar invariabil economic, ca supraimpozitati sau nu, n-o sa-i mai putem duce pe astia bugetari in carca mult timp... Trag sperante sa prind reforma aia pe bune in sectorul bugetar, sa-i vad cu CV-uri in mana alergand pe la ce-a mai ramas din privati. 

In rest datul de bani aiurea la stat imi mananca zilele, tocmai ca stiu cat tragi sa-i faci... Am visat intr-o noapte ca lucram in bucatarie la mcDonalds sau ceva de genu. Invarteam burgeri pe grill, nu faceam nimic altceva. Tin minte, ca am gasit foarte reconfortant gandul de a-ti spune altul ce sa faci, si a lucra cu raspundere minima. Nu eram asa inainte... 

 

 

Edited by matzah

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.