Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teorii ale constipației, asezonarea alimentelor și.... amintiri ale constipațiilor din armată

Evaluează acest subiect


Vizitator viobio

Postări Recomandate

Cind am facut cătănia, nu tin minte sa fi fost constipat vreodata. Mincarurile, servite cel mai des,au fost erau fasolea, varza, cartofii. Trageam niste bășini din acelea ,''direct de pe balegă'', de se cutremura unitatea, nasul, facind cu greu fața mirosului. STL(substantele toxice de lupta) erau ''parfum'', fata de bășinile date dupa ce mincam fasole,varza,cartofi,etc. Dupa orez, ce se mai  intimpla, sa ne mai constipam(citeodata). Orezul,(noi ii spuneam balastru) nu se numara, printre felurile de mincare, preferate de multi dintre noi. La fel si macaroanele! Cind eram alergati, sa fi vazut ce ne mai ''răsuflam''!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
La 17.07.2019 la 8:09, Faust2018 a spus:

Am deschis acest subiect pentru că la discuții diverse se poate discuta divers, adică despre orice. 

Sunt curios cum afectează psihologic constipația, mă frământă multe întrebări, de exemplu, sunt afectați de constipație cei care stau o perioadă de timp pe stațiile orbitale? Sau.... asezonarea bucatelor cu diferite mirodenii.... afectează digestia? Tarhonul ne poate constipa? În armată datorită unei diete nu tocmai variate, ați fost constipați des? 

Cred că acestea sunt întrebări care ii macină pe mulți, constipația fiind o problemă majoră a civilizației, constipația afectează hemoroizii, uneori odată cu constipația apare și flatulența. Ați observat că industria farma duce o luptă acerbă cu :flatulența, constipația, hemoroizii. Este bine că omul modern este informat, prin media, de diverse tratamente, adjuvante, dispozitive medicale, care combat sau ameliorează aceste afecțiuni. De admirat și lupta împotriva uscaciunii din zona intimă, o altă problemă planetară, la fel de importantă ca lipsa apei în Africa sau cazul Sorina. 

 

Aici avem o problema, s-ar putea afecta modul de viata german sau a unor culturi africane, dupa o masa copioasa trebuie neaparat sa tragi niste basini rasunatoare.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, alcon a spus:

 

Aici avem o problema, s-ar putea afecta modul de viata german sau a unor culturi africane, dupa o masa copioasa trebuie neaparat sa tragi niste basini rasunatoare.

Pai cum altfel?  Decit sa faca incurcatura de mațe,mai bine le ''elibereaza'', chiar cu riscul  unor culcaturi. Oricum, izmenele, aveau in partea din spate, pete de ''nicotina''.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Il chema Maracine si era din Maracineni(comuna si sat langa municipiul Buzau), era capitan si avea "functia" legata de hrana soldatilor.La doua saptamani dupa incorporare, intr-o duminica, dupa masa de dimineata, fiind ofiter de serviciu domnul capitan Maracine ne cheama sa ne explice cum e cu hrana soldatului.Ne citeste dintr-o cartulie despre numar de calorii, grame de zahar, carne, proteine, etc. La un moment dat ne spune ca bucataria unitatii are grija sa nu ne dea "varza la pranz si fasole seara".In acea duminica ... exact asta a fost "meniul", la pranz varza cu ciolan, seara fulgi de fasole(fasole batuta, ziceau bucatarii).Dormitoarele erau in niste camere care fusesera, pe vremuri, birouri.Erau zece paturi, cinci jos, cinci sus si mai ramanea loc cat sa pui patru valize in mijloc.

Dupa "savurarea" meniului de duminica, ma trezeste, pe la ora 05:00, "o pisare".Ma duc la WC si... cand deschid usa dormitorului ma pufneste o duhoare de "basini fasolo-varzice" astfel incat las usa deschisa(geamul era in dreptul unui pat si nu-l puteam deschide}.Un coleg striga la mine:

   -Inchide usa!Nu vezi ce frig vine de afara?

   -Daca iesi si tu afara si intri iar ... nu cred ca-ti mai arde sa inchizi usa!

Dimineata, la raport, i-am povestit domnului maior Ursache, comandantul de pluton, toata istoria.Maiorul i-a povestit capitanului Maracine.Toata armata am avut, noi TR-istii, "clinciuri" cu capitanul de genul:"Tereu', nu va place mancarea militara?Mergeti la Astoria, ca acolo se mananca bine!"

   Eh!Exista oameni buni, oameni rai si APV-isti:limb:.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
La 20.07.2019 la 16:34, valangjed a spus:

Il chema Maracine si era din Maracineni(comuna si sat langa municipiul Buzau), era capitan si avea "functia" legata de hrana soldatilor.....

Apropo,  in ce an se desfasura intamplarea si la ce unitate?? nu de alta dar sunt din comuna respectiva si daca dau de el sa il trag de urechi:rade:

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări