Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema audio HP DV1000

DJ_Speedy

Recommended Posts

Buna ziua. Am un laptop HP Pavilion DV1000 cu o mica problema audio.Acum cateva zile am ajuns acasa de la munca, am dat drumul la laptop, am pus muzica si m-am bagat in pat. Dupa cateva minute de ascultat, am observat lipsa basului in anumite pasaje din mai multe melodii. Prima oara am crezut ca e de la boxe (o cutie home-made cu dif Ying-Chung si un TDA7294). M-am dat jos, am pus boxa pe un player MP3 si mergea perfect. Am revenit la laptop si am bagat inapoi jackul de la boxa, si nefiind alimentata am observat ca sunetul se aude in difuzoarele incorporate in laptop avand un jack bagat. De aici lipsa basului (placa de sunet are o intrare separata in registrii windowsului cu rol de egalizator care este activat atunci cand merge pe difuzoarele incorporate). Problema e ca se aude si in laptop si in boxa. Am reinstalat driverele, am facut up-grade de bios, am bootat dupa un cd cu Ubuntu si nimic.Am desfacut laptopul, am verificat conectorii audio (am presupus ca unul din cele 2 iesiri are contactele lipite), dar totul este oki. Problema nu este in mod sigur pe partea software, ci pe hardware...dar nu stiu de ce si nici care este cauza, din moment ce eu nu i-am facut nimic. Am cautat pe diverser forumuri din afara si nu am gasit absolut nimic care sa ma ajute (majoritatea le trimiteau inapoi la HP pentru service, dar eu nu mai am garantie si deci nici optiunea asta).Imi cer scuze pentru "compunere", dar am zis sa dau cat mai multe detalii. Are cineva vre-o idee cam ce poate fi? P.S.: Placa de sunet este incorporata in placa de baza si nu se schimba decat cu totul.

• Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

N-ai nici o treaba cu driverele...Schimba mufa de la placa de sunet pt ca it's fucked (d-asta se aude si in difurile de la laptop si in statie). Lipsa de bass tot de la asta cred ca se trage, s-ar putea sa fie in scurt cele 2 canale sau masa si unul din canale.PS: Daca intre timp reusesti sa arzi placa de sunet, vezi ca poti pune una (scumpa, dar ata ete) pe pcmia :yawinkle:

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa masor mufele. Dup-aia am scos una din cele 2 si am pus laptopul sa mearga. Acelasi lucru. O sa incerc sa fac cum mi-ai spus, dar va lua ceva timp pentru ca nu sunt mufe standard. Sa vad pe unde le gasesc. PS: sper sa nu ard placa de sunet pentru ca nu am decat un slot PCMCIA in care sta telecomanda de obicei :weedman:Am mai facut niste sapaturi pe net cautand conectorul dar nu am gasit nimic care sa se potriveasca. Aveti idee pe unde pot gasi un conector ca cel din poza?

Ma dau batut. De aproape 12 ore caut in continuu mufa audio si nu am gasit nimic mai mult decat niste poze ale altor placi de baza care folosesc aceeasi mufa. Atasez 2 poze cu mufa si il rog pe cel care are 2 astfel de mufe sau daca stie cineva unde pot gasi sa imi dea un semn de viata.

• 3 weeks later...

Multumesc pentru apreciere :weedman: . Am incercat si pe la magazine si m-am uitat si pe site-urile straine. Din pacate, am impresia ca mufa este facuta special pentru HP. Cel mai apropiat am gasit niste placute de sunet probabil care sunt de la alte modele de laptop-uri HP dar mi se pare cam riscant sa dau 15$ pe o placuta plus inca 10-15$ pe transport si cand ajunge aici sa constat ca nu se potrivesc sau nu sunt bune sau si mai rau.....sa nu fie defectul de la mufe :toimonster: . Pentru moment, o sa merg asa....in viitorul apropiat o sa imi cumpar o placa de sunet pe USB si probabil ca daca nu o sa imi iau alt laptop o sa caut o placa de baza pentru el. Cautarile continua, dar sansele de a gasi asa ceva in RO scad cu fiecare zi... :partyman:

Da' de ce nu incerci alta chestie? Scoti mufa de acolo, vezi care cum vin pinii, cumperi alta mufa care sa se potriveasca cat de cat cu ce face aia, o intorci invers si o lipesti cu super-glue sau ceva rezistent de placa de baza, ATENTIE, nu inainte de a trage fire de la locasurile vechii mufe. Dupa ce ai tras fire si lipit mufa, lipesti celelalte capete ale firelor acolo unde trebuie ca sa faci contactele asa cum erau la mufa originala si...gata :smt003

Blind, fara suparare, dar ce sugerezi tu e chiar carpaceala si mie nu imi place sa lucrez asa. Varianta sugerata de tine probabil ca o sa o pun in practica atunci cand o sa am timp de ars gazul....astfel voi stii daca este sau nu de la mufe. Dar in nici un caz nu o sa fac improvizatii. Ramane de vazut...pentru moment, am altele pe cap de o importanta mai ridicata decat laptopul. Asta, de bine de rau, merge si asa....

• 2 months later...

Dragi tovarasi si prieteni, am pus-o! :partyman: Revin dupa 2 luni cu 2 vesti, una buna si una proasta. Vestea buna...am gasit mufe :smt005 ! Vestea proasta...le-am schimbat si nu s-a intamplat nimic. Aceleasi simptome, aceeasi buba...Si deci va sa zica, nu fu` de la mufe...:toimonster: Intrebare intrebatoare: aveti alte sugestii? Sincer, decat sa imi iau placa de sunet PCMCIA....ori schimb placa de baza, ori iau alt laptop :weedman: .

Daca as fi avut bani de service, l-as fi dus din prima si nu mi-as mai fi spus off-ul aici pe forum. Stiu ca suna pretentios ce cer, dar nu mi-am luat laptop sa stau cu o mie de adaptoare pe langa el. Vreau sa stiu daca ii mai pot face ceva sau e bulit vre-un gandac cu 100 de pini si asta e...