Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LM7912 defect

Share

Recommended Posts

Conluzii:

Pt. mine.

Trebuie sa citesti cu mare atentie foaia de catalog.

Daca cond. iesire  e mare trebuie sa pui dioda antipararel pe iesire.

Acest integrat vrea curent de sarcina minim 5mA.

Eu am alimentatcu el un TL071 care "suge" un curent in gol in jur de1.5mA.

Eu am mai folosit mai demult aceste tipuri de regulatoare(cand ereau raritati) si nu am avut astfel de probleme( probabil datorita LED-urilor de control, aveam acest obicei, sa pun asa ceva).

Aceste integrate sunt facute de Chinezi sub sigla ST cu aprobarea celor de la ST.

Pe siteul ST scrie ca sunt fabricate in China.

Nu e vina lor(dadeam vina pe calitatea "chinezeasca"), este vina mea.

Off topic:

Dupa multa vreme am dat jos "electronica"  din pod si am crezut ca sunt  depasit.

O sa-mi mai dau o sansa.

De aceea:

informer

ratza

vijelie02

Nostalgic

eu, Weler-ul, osciloscopul , instrumentele de masura, si alte acareturi  Va multumim!

Acestea din urma ereau sa zboare la ghena.

Cu respect.

Problema fiind lamurita si rezolvata, daca un moderator considera ca nu mai e nimic de adaugat, topicul se poate inchide .

Inca odata multumiri tuturor.

Edited by gigimargaus

Daca vrei sa folosesti un regulator de asta cu incarcare mai mica la iesire poate ar trebui sa incerci si variantele de 0.1A in locul la cele de 1-1.5A.

Au specificata tensiunea de iesire la un curent de numai 1mA spre deosebire de alea de curent mai mare la care curentul minim este de 5mA.

In schimb pot aparea probleme de supra incalzire daca ocazional s-ar trage un curent mai mare ......

Edited by sesebe

Salut.

Am folosit un LM7912 si i-am pus sarcina un LED cu o rezistenta de 1k8, deci un curent de aproximativ 5.5mA.

Tensiunea = 13.2V.!!!???

Am mai pus inca 2k in paralel, asa, ca sa fiu sigur, => 11.8V.

Asta cu cei de la ST fabricati probabil in China.

Am gasit prin troace o placa  americana de la un echipament pro dezafectata care are varsta de peste 15 ani si am scos din ea un LM7912CT de la  Natinal Semiconductor.

L-am verificat.

Spre uimirea mea avea 11.9 V cu sarcina doar rezistenta interna a multimetrului digital care cred ca are peste zeci de Kohmi/Volt.

Fiecare poata sa traga concluzia.