Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme sistem 3 camere si DVR


Postări Recomandate

Salutare!

Am intr-o locatie un sistem format din 3 camere de supraveghere wireless si un dvr. A functionat ok timp de 1 an, dupa care, de vreo 3 zile, in urma unei furtuni si a unor fulgere foarte aproape de camerele de pe stalp, sistemul nu a mai functionat. Am scos tot din priza, dupa care sistemul si-a revenit. Dar! Functioneaza 3-4 ore, apoi iar moare...iar scot din priza, merge 3-4 ore, iar crapa...si tot asa.

Problema apare la fereastra de login, cand dau enter dupa ce bag userul si parola, imi zice Login time out...Sa nu uit, in locatie mai exista si un router Telekom. 

De unde sa fie problema?

Cam_Failure.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca merge cateva ore apoi se opreste , e posibil sa fie ceva care se incalzeste.

 

As pune un alt hard de proba (daca ai in dvr).  La el ma gandesc prima data.

Link spre comentariu

Salut, multumesc pt raspuns. Timpul cat merge nu este batut in cuie. Ieri a mers de ex, cam 12 ore...si a fost f cald...dvr-ul cu hdd si routerul sunt intr-o magazie de plastic care se incinge ca dracu ziua cand e soare..cred ca-s 50 gr inauntru...deci, putin probabil sa fie de la caldura...si zic asta, pentru ca noaptea a crapat, cand era racoare...ziua a mers binemersi pe caldura aia...

Alt hdd nu am, decat cel din NVR -  ca este nvr, am uitat sa specific. 

Link spre comentariu

Nu neaparat caldura mediului. Cauza combinata a caldurii exterioare si caldura produsa de el. Ventilatorul ii merge? Unele au in dotare si un ventilator 40x40mm. Sursa de 12v se opreste cand nvr-ul cedeaza?

Link spre comentariu

Nu are ventilator. Nici dvr-ul si nici routerul. Si nici sursa nu cedeaza. In schimb, azi cand am deschis monitorul (ca e down), pe monitor imi apare:  Upgrade file, o bara de progres si mai jos scrie cu rosu: Please do not power off during updating.

N-am mai vazut niciodata situatia asta...ce sa insemne, ca dvr-ul isi face upgrade de firmware? Sau e vreo buba de cand a trasnit, ca vad ca sta asa si bara aia de progres nu se misca nici inainte si nici inapoi :)) Iar daca-l scot din priza 10 secunde, apoi se reinititalizeaza tot sistemul si porneste pana la urmatoarea pauza cand se upgradeaza iar ...care bunica stie cand vine...

Update.jpg

Editat de Untold
Link spre comentariu

E mai complicata treaba... De principiu ar fi bine daca poti sa-i faci un update de firmware manual, cu firmware tras manual si pus pe vreun stick (sau care e metoda oficiala pentru acel aparat). Asta pentru a scoate din discutie eventuale coruperi de firmware. Minim de facut: o resetare la setari de fabrica.

 

Daca aparatul este legat la internet constant, procedura e cu atat mai important de facut pe cat am intalnit cazuri cand chestiile astea sunt hackuite din exterior. Am gasit NVR-uri Dahua cu firmware corupt care minau bitcoini si altele similare pana cand se perpeleau de tot (nu inteleg la ce ajuta, cat naiba poti mina cu astfel de aparat...) De asemeni se pot instala trojani pe unele aparate si folosite la atacuri ddos. In acest ultim caz, se creea remote un user si parola pentru accesul in NVR/DVR, ocazie cu care identificam usor si aparatele infectate.

 

In concluzie, pentru a determina daca problema tine strict de hardware (indiferent ca folositi sau nu conexiune la internet) , faceti un restore la setari de fabrica (apoi ideal un update manual de firmware) si rulati aparatul cateva zile fara conexiune la internet. Daca merge asa - e ok, daca nu, chipset dus cu vaca - probabil. 

 

Majoritatea aparatelor (daca nu toate) merg si cu hdd mort/corupt/inexistent. Singura exceptie e daca hdd are buba undeva pe rail-urile de alimentare si trage dupa el stabilizatoarele din aparat. 

 

Editat de matzah
Link spre comentariu

Sistemul este conectat in permanenta la internet, e si un router Telekom acolo...si ma gandeam sa dau o revenire la setarile din fabrica, dar in cazul asta imi dispar toate cele 4 IP-uri alocate in router pentru camere si nvr si pentru accesarea lor dintr-o oricare alta retea...treaba asta mi-a facut-o un amic prin team viewer, eu nu ma pricep la asa ceva...alocare de IP. routare, etc...e destul de ciudat routerul ala de la Telekom...

Iar privitor la update manual de firmware...cum as fi sigur ca descarc fix ce-mi trebuie si nu bag nvr-ul in balarii sa nu mai porneasca? C-am mai patit-o cu o tableta...site oficial, genuine firmware si...dupa upgrade, moarte subita...

 

P.S. Hdd-ul este un Toshiba de 1 Tb...

 

Editat de Untold
Link spre comentariu

Setarile ce trebuie facute, referitor la IP-uri, le gasesti in manualul NVR-ului si in cel al routerului.

 

Inainte sa farami ceva, noteaza tot ce ai pe NVR si pe router. Fa poze la toate ecranele si daca pui aceleasi numere, in mod normal ar merge la fel reteaua.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări