Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru activ bandpass cu potentiometre pt reglaj Gain,fc,B.

dsasorin

Recommended Posts

sal. Am tot cautat un filtru activ bandpass pt subwooferul meu dar nu am gasit.As vrea sa pot regla gainul, frecventa de centru si Banda de frecventa....din potentiometre (3x)Daca mai are si PCB-ul desenat ar fi super.Ideea e ca nu vreau sa am frecvente sub 30 Hz,(deci un simplu lowpass filter nu e bun) ca imi maninca din puterea amplifului degeaba. Eu vreau sa am intre 30 si 90 Hz banda cu taiere cat mai abrupta a frecventelor la capetele benzii, deci de ordin maricel filtrul....Si sa ma joc din potentiometre cu marimea benzii,etc. Am frecventa de rezonanta a sub-ului de 47 Hz masurata (stiu ca asta nu conteaza pt filtrul activ)...Are cineva asa ceva ?

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• AV1000

2

• dsasorin

2

• George(sb)

1

• Dr.L

1

Top Posters In This Topic

secretul este sa modifici ori condesatorii,ori rezistentelefolosinr un potentiometru cvadruplu,sau char mai mare?(in functie de dez din schema) modifici frecventaatentie,toate valorile trebuie reglate deodatapt a stabili condesatorii si rez/pot necesare,downloadezi prg de pe siteul esp