Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre sursa TV led Vestel 17IPS62


 Share

Recommended Posts

Buna seara tuturor. Poate multi depanatori stiu ca la acest tip de sursa merge controlerul FAN6300, dar in realitate nu merge cu acest FAN6300 ci merge cu controlerul 1Q001 ( BM1Q001, BM1Q001FJ, BM1Q002FJ, BM1Q001FJ-E2 ). In attach pun lista de rezistoare de la aceasta sursa echipata cu controlerul 1Q001. Am cautat pe net schema acestei surse si toate schemele care le-am gasit pentru aceasta sursa, sunt cu FAN6300, nicidecum cu 1Q001. Mi-am rapit din timp si am facut un document cu lista de componente pentru varianta cu controlerul 1Q001. In caz de o sursa traznita, ( cu piese prajite ), foarte greu se poate rezolva in lipsa de schema sau fara lista de componente. Sursa care am reparat-o, am avut noroc ca mosfetul nu a intrat in scurt drena - grila, ci grila - sursa. In plus am mai avut defecte urmatoarele: controlerul 1Q001 ( nu scotea impulsuri pentru atacul mosfetului ), optocuplor, TL431 si dioda zenner din pinul 4 al optocuplorului. Aceasta dioda zenner nu este de 15 volti ca in aplicatia cu FAN6300, ci este de 7,5 volti conform foii de catalog. Deci dupa cum am spus, pun in attach lista de piese. Recomand si la sursele din TV-urile led China ( Vortex ) sa se faca un document, deoarece si acelea sunt cu bucluc in caz ca sunt rezistoare arse si nu le putem identifica valorile. Nu demult am avut o asemenea " podoaba " la reparat.

Succes tuturor la repararea acestei surse 17IPS62.

 

Lista componentelor la sursa 17IPS62.doc

Edited by ROBEERT
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Acum 1 minut, Florinel TV a spus:

:aplauze Multumim pentru timpul pierdut si pentru ca ne spui si noua din experimentele tale :reytre

 

Este bine sa mai pierdem si timpul. Pierzi timp pe o parte si castigi timp pe alta parte ( daca vine vreo alta sursa " geamana " facuta scrum ). Avand acest document, de acum poate sa sara in aer sursele 17IPS62. Apropo Florinel TV: aceeasi chestie si cu tranta aia de sursa de la orezaria aia de TV Led Vortex. Iti amintesti cate controlere cu scheme identice au si controlerele nu sunt echivalente intre ele. Saptamanile trecute l-am avut la reparat.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines