Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse de laborator.


Recommended Posts

Am o propunere. Sa facem aici un subiect în care sa adunam toate pozele cu sursele de laborator care există prin dotarea forumistilor. Eu am multe , dintre care multe achizitionate mai nou ,am mai postat pe aici dar cred că ar fi ok adunate toate împreună și făcut un topic ,,lipicios,,. Eu pot sa îl fac la AMCuri dar cred că aici ar fi locul lui.

Link to comment

Folosesc un Rigol 832, prins ieftin acum ceva ani pe alde olx. Mi-as mai fi dorit una, dar n-am mai gasit la pret ok. 

2x31V + 1x6V fiecare la cate 3A. Nu are overshoot, nu face nasoale cand o inchizi, protectii la cam tot ce trebuie. O folosesc inclusiv la incarcat diversi acumulatori deoarece permite profile tensiune-curent customizate de utilizator (gen incarci nu stiu cat timp la X tensiune/Y curent, apoi faci nu stiu ce altceva etc). 

 

Anterior asteia, foloseam o chinezarie cu un canal la 15v, 3A, la care inlocuiam 2N3055-ul de pe spate, undeva la cateva saptamani. Daca trageai mai mult de 1 amper, toata camera putea a Shengzen, aveai impresia ca se topea toata. Nici un fel de prize pe secundar, daca vroiai sa tragi din ea un 3.3V la 2 Amperi, tineai punga cu 2N-uri de schimb in preajma. Mereu ziceam ca o sa-i pun un radiator mai ok si sa-i schimb traful din interior, mereu uitam de ea. Mi-a omorat o placa de dezvoltare din cauza unui contact prost al potentiometrului de reglat tensiunea (cel grosier). Am scos-o din uz instant de la faza aia. 

 

 

dp832.jpg

Link to comment
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines