cipry Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 buna.tocmai mi-am terminat o sursa smps care alimenteaza un amplificator cu tda7294,dar nu sunt prea multumit,oricum acum as vrea sa fac altceva.am luat de la `comet` 2 toruri de ferita R40/24/16k400. sursa este cea binecunoscuta a lui elliot,schema a 2-a cu reactie.intrebarea mea este: ce sarma sa folosesc la traf (primar si secundar) ca sa imi dea o tensiune de +_40v si 8A pt a putea alimenta kitul de la ADELAIDA-AD020V5 (AD020V6).daca poate sa imi dea cineva ceva sugestie.este cineva de prin cluj care a mai facut surse smps?? Link to comment
petre_s Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 niste sugestii... ;)bine ar fi sa spui exact ce ai modificat in sursa pentru ca a doua nu are feedback-sarma se calculeaza dupa formulele vechi de la transformatoare, bine ar fi sa o supradimenionezi putin pentru ca la frecvente ridicate apare skin effect. din cauza asta e recomandat sa pui mai multe sarme in paralel in loc de una mai groasa.-pune neaaparat bobina pe iesire-daca nu ai cumparat deja kitul de amplificare, renunta la el, crede-ne, nu e cea mai roza alegere. Link to comment
cipry Posted August 16, 2007 Author Share Posted August 16, 2007 da..am gresit eu.e vorba de prima schema http://sound.westhost.com/project89 kitul inca nu l-am luat,pana nu fac sursa nici nu ma gandesc ca fac amplifu.intrebare: cam ce putere ar duce miezul acesta? ma gandeam sa pun 2 miezuri,cate unul pe fiecare ramura a tensiunii(secundar) ,sa fie comandate de acelasi sg3525 si sa mai pun cate un driver pt fiecare irfz44.ar merita efortul ? Link to comment
petre_s Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 cu foarte mare atentie la bobinare, da poti sa pui 2 toruri comandate de acelasi sg. faci in modul urmator: fiecare tor il bobinezi in primar cu 2x4 spire iar in secundar cu 15-16 spire fiecare tor. Mare atentie la fazare. Dar in cazul asta ma intervine si problema ca cele 2 trafuri pot interactiona intre ele (campurile magnetice), devine o problema amplasarea lor. iti recomand un singul miez, mare si tare. Link to comment
cipry Posted August 24, 2007 Author Share Posted August 24, 2007 totusi...am 2 miezuri R40/24/16 l k400 ,ce putere as putea obtine cu un miez din acesta? Link to comment
Guest Marku Posted September 2, 2007 Share Posted September 2, 2007 Ai putea pune cele 2 miezuri unul peste celalalt, si bobinezi pe amandoua de-odata.Am mai vazut chestia asta.Nu sunt 100% sigur ca e bine, dar dau si eu o idee :tonqe: Link to comment
Recommended Posts