Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LG (crt)Baleaj vertical defect

Recommended Posts

Buna . Am acest vechi tv  LG (crt) , sasiu MC64B ,cu baleaj vertical defect , se deschide imaginea vre-o 3~4 cm pe miljocul ecranului .Am schimbat toti electrolitici , finalul LA7833 (am pus LA7830)am schimbat chiar si jungla TDA8362 , tens. par a fi ok mai putin pe pinul 7 al CI LA7830 care ar trebui se fie undeva la 1,9 v si este 0 .Am schimbat si dioda dintre pinul 3 si 6 al Ci LA ,  nu mai am ideii poate ma ajutati inainte sa-l arunc ! Va multumesc !

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vali35

5

• sesebe

2

• Florinel TV

2

• adydep

2

Popular Days

Top Posters In This Topic

cond . mici nu i-am schimbat , doar electrolitici , bobinele sunt ok  ,nu am osciloscop , multumesc

Ma refeream la eletroliticii mici......

Cum ai probat ca bobinele sint ok?

Tensiunile de alimentare banuiesc ca sint bune, conform schemei.

LA7830 = 4,5 W

LA7833 = 8  W

Pune un ic original LA7833

Pune si o poza cu imaginea pe un post sa vedem cum arata sa ne dam seama ce este defect

cond . electrolitici i-am schimbat toti ,bobina are ~14,9 ohm ,tens. de alim. recuperata de pe trafo linii  este ok , atasez poza , va multumesc !!!

Tot din etajul de BV. este problema , semireglabili VR301 si VR302 sunt bune? R311 este de 2,2 omi?

verificat semireglabili , se vad ca lucreaza dar f. putin , atat dimensiunea cat si v centru ,r311 este ok , masurata afara din circuit , am mai schimbat si condensatorii marcati pe schema de d-nul andrei ,in ideea ca or fi prosti din fabrica , desi i-am masurat inainte sa-i schimb ,m-am blocat , va multumesc !

poate nu-i place LA7830 , dar se comporta exact ca LA7833 inainte sa-l schimb  !?

Probabil tot vreun electrolitic ,,nou din fabrica '' e problema !!

Ati masurat cu esr-metru ??

Edited by dan-a2

Condul cel "mai responsabil" cu deschiderea e C314.

De verificat rezistentele incercuite de mine in poza 2.

De suprapus peste R311 una de 1 ohm si vazut daca se casca imaginea.