Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect tv crt LG model CE-21J50KX , sasiu MC-019A


Guest Sann Elelectronic Stefan

Recommended Posts

Guest Sann Elelectronic Stefan

Salutare tuturor. Am un tv crt LG model CE-21J50KX care nu mai vrea sa munceasca, am inlocuit 120uf/400v care era putin umflat in cap si condesatori din sursa ,respectiv 220uf/160v , 47uf/160v , 1uf/100v din driver. 100uf/50v de la STR F6654 si tv-ul a pornit ,am verificat toate tensiunile pe iesirea sursei sunt ok.

Acum alta este problema nu pleaca inalta cu toate ca in B+ trafo lini am 112V, am dedus ca de vina ar fi etajul de cadre, am deconectat toti pini lui LA7840 si am inlocuit c-ul de filtraj cadre 470uf/35v  si tot nimic, deci nu este scurt in etajul de cadre.

Ce ar mai putea fi , sa mai lovit cineva de defectul asta , care ar putea fi cauza ?

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Vezi că acel condensator din sursă e de obicei ,,umflat în cap,, dar nu fiindcă ar fi defect, ci fiindcă mulţi condensatori de mari dimensiuni au un ,,căpăcel,, bombat şi care i-a indus în eroare pe mulţi.Doar măsurând cu un ESR-metru poţi depista sigur dacă acel electrolitic avea probleme.Oricum, înlocuind majoritatea electroliticilor din filtraje ai scăpat de cel sau cei cu probleme, după un timp orice electrolitic din sursele în comutaţie cedează, indiferent de firmă.

Verifică şi condensatorul din baza tranzistorului final linii, eu nu am căutat schema şi poate că are traf driver, dar dacă nu are traf driver, trebuie schimbat din prima condensatorul prin care se comandă tranzistorul de linii.Verifică prezenţa semnalului la ieşirea din procesor, în lipsa osciloscopului chiar cu o cască sensibilă şi de impedanţă mare, înseriată cu un condensator de decuplare de 220nF-1uF.

Edited by validae
Link to comment
Guest Sann Elelectronic Stefan

Iam dat capacul de plastic afara si se vedea partea metalica a condesatorului umflata .

Am verificat tranzistorul driver si in colectorul lui am doar 14,5v ,din cate stiu acolo trebuie sa fie cca 45v .  incurcarcate sunt caile domnului.

Edited by Sann Elelectronic Stefan
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines