Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Ma rugat un prieten sa ii repar amplificatorul din titlu si am gasit prin el o gramada de finali defecti cat si mai multe rezistente de putere !

A supravietuit o singura pereche de finali din cele 5 perechi care sut pe canal , finali sunt c3907 si a1516 si din ce am masurat eu pe condensatorii de filtraj par sa se alimenteze in + - 80V !

Ce as vrea sa stiu este daca pot testa functionalitatea doar cu o pereche de finali , si cu o rezistenta de vre-o 40 ohm si 5 W inseriata cu difuzorul , sau ar trebui sa procedez altfel ???

 Va multumesc !

Link to comment
  • Replies 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Am avut ceva timp liber si am reusit sa repar amplificatorul!  Finalii au fost schimbati cu 2sc5200 si complementari luati de la miva... 

Am observat ca folosit la o putere de aprox 160 w în 4 ohm radiatorul amplificatorului se incalzeste cam in 10 minute la o temperatura destul de mare!  Poti tine mana pe el dar te cam frige! 

Este normal??  Sau nu este ceva neregula cu el??  

Si inca o problema,  ventilatorul nu pornise inca la acea temperatura si nu stiu asa o fi prevazut prin constructie sau e ceva neinregula!  

Multumesc! 

 

Edited by valentonx
Link to comment

Nu orice întrebare primeşte instant un răspuns, depinde de dispoziţia fiecăruia.Ai măsurat comparativ factorii de amplificare ai tranzistorilor schimbaţi, sau i-ai pus direct fără nicio măsurare ? Ai putea avea surprize...iar despre calitatea tranzistorilor vânduţi la mivarom, pot spine că sunt doar clone ieftine, dacă vrei să ai şanse, cumperi cel puţin dublul necesarului, ca să ai de unde selecta ceva utilizabil....

Ar trebui probabil să măsori curentul de repaus, simetria tensiunilor de alimentare, offset-ul, alea, alea....sau ai făcut-o deja ?

Edited by validae
Link to comment

Vad ca nu se prea inghesuie specialistii in amplificatoare!  Oare ar fi trebuit sa intreb in sectiunia audio??? "

 

Asa sant specialistii , secretosi . Mai ales la sectiunia audio ... , nu te sfatuiesc .  Numa' sa vezi ce - i pe - acolo ! Daca functioneaza , ce - ti mai bati capu' cu nimicuri ? Vrei sa nu se mai strice niciodata ?

P.S.  - mai pune un " r " la Sorry . Arata mai frumos , nu ? 

Edited by gauss
Link to comment

Finalii aia, chiar și originali de la mama lor, nu-s recomandați pt amplificatoare cu alimentare asa de mare.

Ar merge pina pe la +/-50-60V alimentare pt ca au un SOA foarte mic la o alimentare de valoarea asa de mare. 

In caz ca nu au făcut încă POC oricum nu au să reziste la putere mare și o boxa dificila. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines