Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alternator solenza -problema


Recommended Posts

Salut

Povestea : un prieten ma roaga sa-i  imprumut Solenza pe care nu o mai folosesc de un an,deoarece a lui e in service in urma unui accident si are nevoie de masina pt naveta in afara Bucurestiului,aprox 30 km dus-intors.

-ziua 1,vineri

Facem rca,cumparam baterie 55Ah,pornim cazanu,dupa 200 de metri se oprește din mers, nema curent. Gasim cablul de masa (minus ) care parea slab,il strangem,curatam bornele,porneste,plecam.

-ziua 2,3 

Masina ruleaza fara probleme

-ziua 4

Ducem masina pt garantie baterie,totul ok,alternatorul incarca

-ziua 5,6,7

Masina functioneaza normal

-ziua 8

Masina se opreste in mers. Baterie moarta. Miros de ars in zona alternatorului. Pornim cu ajutor de la alta baterie,ruleaza 15 km fara probleme.

Deci ,am inteles ca ansamblul e format din :alteralternator, punte diode,releu incarcare.  Ce masor, intre ce fire,ce valori trebuie sa am,ce defect reprezinta fiecare masuratoare neconforma ? 

Mulțumesc anticipat pt orice ajutor..

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

salut, traba sa deconectezi  firele care duc pe alternator, pe cel gros traba sa fie 12v permanent, iar pe cel subtire 12v doar cand e pus contactul.

demontezi alternatorul si scoti capacul din spate apoi demontezi releul cu peri si masori  coletorul de la rotor traba sa aiba continuitate intre lamele si nu trebuie sa bata la masa, apoi masori fiecare dioda intrun sens are continuitate si invers nu, iar apoi masori bobonajul statorului intre infasurari trebuie sa aiba continuitate si sa nu bata la masa, daca toate astea sunt bune iti este dus releul cu peri si n-ai altceva de facut decat sa il inlocuiesti, succes.

iti stau la dispozitie cu orice problema

 

Link to comment

Bateria cumpărată nu a fost încărcată (pentru întreținere) de mult timp, pornirea mașinii a solicitat-o și din cauza asta curentul cerut alternatorului a fost foarte mare, ducând la arderea în avalanșă a diodelor și regulatorului.Odată ce măcar o diodă s-a străpuns, restul vine de la sine...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines