Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asus x555l


Recommended Posts

  • 6 months later...

Sper ca nu deranjez initiatorul topicului, postez aici ca sa nu mai deschid inca un topic.

 

Am si eu tot un laptop Asus X555L care atunci cand este alimentat din incarcator functioaneaza ok, pe baterie (sau daca deconectez incarcatorul) displayul se face negru.

Reconectez din nou incarcatorul, se aprinde displayul, atat timp cat este pe baterie laptopul functioneaza ok, mai putin displayul, parca nu ii merge backlightul.

 

Orice sfat, idee pentru remediere sunt binevenite.

Multumesc frumos pentru un eventual ajutor.

Link to comment
La 19.05.2019 la 10:33, Pityu a spus:

Încearcă o rescriere de BIOS cu un BIOS de la un laptop donator ...

Rescris BIOS cu ultima versiune (307 fata de 304), NU s-a remediat problema.

 

Astept alte solutii, sfaturi.

Edited by GeoMar
Link to comment
La 29.11.2019 la 8:35, Pityu a spus:

Salut!

As merge prin excludere, aș schimba controlerul care controlează încărcarea la baterie. Trebuie sa fie un fel de  "Buck-Boost Narrow VDC Battery Charger with SMBus Interface"

 

Mersi frumos de sfat.

 

Dar nu imi bag "nasul" ca sa schimb eu acel integrat/controller. Momentan am sa il folosesc asa cum functioneaza acum, cu incarcatorul conectat.

 

Link to comment

Asus R558U: cand il las pe baterie, dupa o vreme ecranul se transforma in stroboscop.

Asus R564F: trece in sleep in mod aleator. Am sapat un pic prin loguri si imi spune ca am inchis capacul sau am apasat butonul de power.

Amandoua au un chipset intel. Asa ca l-am pus la treaba pe fiul meu sa gaseasca o explicatie. Se pare ca driverele sunt un pic varza, din ce a gasit el pe net. Solutia a fost sa il las in  priza tot timpul pe primul iar la al doilea sa ii dezactivez capacul si butonul de power.

Se pare ca-i o "boala" a laptopurilor asus (si acer, din ce am gasit eu),  multa lume se plange de chestia asta cu driverele. Sincer, am lasat-o asa, n-am mai verificat daca s-a remediat problema.

PS: Si eu am rescris BIOS-ul, degeaba. In plus, am facut bucati R558U in speranta ca voi gasi solutia... Poate un update la drivere, daca exista, va rezolva problema.

Link to comment
Acum 6 ore, kit a spus:

...

PS: Si eu am rescris BIOS-ul, degeaba. In plus, am facut bucati R558U in speranta ca voi gasi solutia... Poate un update la drivere, daca exista, va rezolva problema.

 

Ok, mersi. Am sa incerc o reinstalare noua a Windowsului si a driverelor. Momentan merge acceptabil, asa l-am primit de la baiat, cu acest defect la display.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines