Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Piesa care poate intrerupe un circuit la un interval de timp


Postări Recomandate

Salut! 

Vreau sa fac o capcana Capcana pentru sobolani ca cea de pe youtube, cu un Transformator de pe Ali, dar problema este ca in momentul in care respectivul sobolan va inchide circuitul, se va electrocuta dar proabil circuitul va ramane inchis pana cand se termina bateria sau se carbonizeaza sobolanul.

Si intrebarea mea este daca exista vreun intrerupator, tranzistor, releu, care dupa ce a depistat circuitul inchis sa-l deschida dupa 5 10 secunde.

Link spre comentariu

S1 este un contact numai la apasare , dispare forta contactul revine in repaos.Contactul se aseaza inainte de momeala , merge sobolanul spre momeala contactul se deschide . 

 

Doar si din desen S1 se intelege ca nu e cu retinere.(e foarte simplu de construit , o placa mobila actioneaza dedesubt doua lamele flexibile ,vine animalul , apasa pe placa ,contactele se inchid , trece de placa , contactele se deschid , si se incepe procesul care dureaza exact cit se incarca C1).

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Da domnu', se înțeleage asta ușor din schema care este desenata foarte clar, dar dacă ramine apăsat, de exemplu un sobolat electrocutat și căzut pe acest contact, atunci va merge în conținu pina la epuizarea bateriei. Schema permite menținerea alimentarii un interval de timp fix dar contorizarea timpului începe după eliberarea butonului. 

Acolo trebuie un monostabil cu derivare (pulsul de comanda este trecut printr-un condesator) a semnalului de comanda. Exista astfel de scheme multe pe net iar ceva relativ simplu se poate face cu 555. Exista o astfel de schema chiar în datasheet-ul lui. Trebuie numai modificate valorile astfel incit sa se obțină durata dorita pt timpul de funcționare. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Am desenat o schemă simplă ținînd cont de cunoștințele inițiatorului (dacă știa ce are de făcut nu ne cerea ajutorul). Are importanță și cum este așezat contactul , să nu mai fie posibilă a doua acționare.  Dacă se descurcă cu o schemă mai complexă voi pune și așa ceva.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
La 08.05.2019 la 12:29, Nostalgic a spus:

Construeste  schema urmatoare :

 S1 este contactul actionat de sobolan 

la contactele releului ND (normal deschise) se conecteaza dispozitivul ce trebuie actionat

temporizarea , cit dorest din C1 , modificind valoarea lui.

001.thumb.jpg.f752afc6a90cf277bca850fa4cb307d0.jpg

Mai poti pune odata poza, te rog!?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări