Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

avertizor centura pusa


Guest Tomy

Recommended Posts

Asi vrea sa fac un avertizor de centura. O idee asi avea nevoie de o intarziere a circuitului de vreo 10 secunde dupa ce pornesc motorul care sa inceapa si sa imi bazaie vreo 30 sec.Daca aveti vreo idee simpla, fara microcontrolere ar fi preferabil :d.Mersi

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Din pacate nu sunt acasa dar incearca urmatorul sistem care l-am vazut intr-o revista: sunt de cumparat magneti si relee reed, pui magnetul pe centura si releul pe suportul de langa scaun (in care intra centura), la releu legi un temporizator cu LM555, daca pui contactul ai un anumit timp presetat dupa care tiuie... incearca pe cautare "LM555 timer" sigur gasesti ce cauti, in loc de contact pui releul reed.

Link to comment

salut.intamplator, ieri la servici am lucrat cu asemenea contactor cu magnet, l-am folosit la un sistem de control acces. Acel contactor era cam mare ca dimensiuni, dar sunt convins ca sunt si mai mici. Am sa caut timer de LM555, mersi mult de sfat. Ceva montaj de buzzer ce sa scoata un sunet ceva mai placut, imi recomanzi ?

Link to comment

Contacte se gasesc la Conex (relee reed) cod 750 sau 5589 (cauta firma Meder), iar magnet (tot Meder) cod 12677. Din pacate nu au poze pe site ca sa vezi exact care este mai potrivit. Ca si schema electronica incearca:

 

http://ourworld.compuserve.com/homepage ... lect66.htm

 

Am facut ceva asemanator si poti sa obtii o multime de tipuri de sunet, adica din primul potentiometru reglezi viteza de succesiune a tonului si din al 2-lea frecventa audio a tonului.

Link to comment
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines