Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema electrica TV Sanyo CTP3231T


Craciun

Recommended Posts

Mi-a adus un coleg un TV Sanyo , Nova Color pe carcasa scrie CTP3231P si un cod de sasiu 79P-B8VD01. Defectul manifest este ca inlocuind tranzistorul final linii original 2SD838 cu un BU205 pleaca dar in cateva secunde cade FIT-ul si arde finalul linii. Am nevoie de schema daca o are cineva.( Tavi daca poti sa ma ajuti !) Multumesc ! Daniel

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply
Guest mister_rf
:d ...Ai o mica problema... 8) Ai cautat cu Google=>2SD 838TRANSISTOR SILICON NPN / 2500 / 900V / 3A / 50W... deci 2500V fata de 1500V!... :roll: Schema respectiva foloseste stabilizarea liniara direct din +300V pentru a obtine 170-190V pentru finalul de linii...Rezolvare directa: un tranzistor care sa suporte cel putin 2000V... altfel trebuie sa adaptezi un BU2725, care are 1700V, adica sa micsorezi tensiunea de alimentare a finalului de linii si sa compensezi rastrul din modificarea bobinelor si a condensatoarelor... :roll:Atentie: verifica elementele implicate in stabilizarea tensiunii de alimentare la 170-180V...
Link to comment
Share on other sites

@ mister rf multumesc am gasit si eu cu Google 2SD838 si m-am prins din prima ca mi-ar trebui un echivalent dar nu-l am la un pret rezonabil.

M-am gandit de asemenea la treba cu adaptarea unui BU prin reducerea alimentarii trz. final linii exact cum zici si de aceea imi cam trebuia schema ca sa mearga mai usor.(de fapt as vrea sa reduc un pic si varfurile in circuitul LC din colectorul final linii prin amortizare cu un condensator dar trebuie schema si un pic de calcul ).

Sursa debiteaza 198V cu bec de 40W ca sarcina si cu reglajul la minim din semireglabilul "B+ adjust".(pe carcasa aia dau 80W putere) deci cred ca sursa ar fi OK.

BU208A are si el Vces=1700V/Vceo=800V si ma gandeam sa-l folosesc dar te rog zi-mi daca BU-ul specificat de tine are Vceo=2500V caci pe net pentru 2SD838 nu am dat de pagina de catalog ci numai de niste parametrii in ordinea 2500V/900V etc dar cred ca Vceo=900V.

 

Daca ai schema ti-as fi recunoscator daca poti sa mi-o trimiti pe email [email protected]

 

Multumesc mult !

Daniel

Link to comment
Share on other sites

Am inseriat cu sursa de B+ inca o rezistenta de 150/10W si cu a lui de 33 scade tensiunea pe colectorul finalului linii la 170V(final=BU208A, Vces=1700V, Vceo=800V, P=125W, Icmax=8A). Se mareste timpul cat am FIT si sunet dar tot cade finalul ? Ceva sfaturi ? Multumesc ! Daniel

Link to comment
Share on other sites

Merci Tavi ! Am primit schema. Esti un mare boier, cand trec prin Rm.Valcea sigur dau beri la greu. Am o rugaminte: am vazut la tine pe site in lista si Sanyo CTP3132 fisier de vreo 5Mb, cred ca ar fi mai aproape de modelul meu pentru ca pe schema primita sunt totusi diferente mari (de ex sursa e cu trz iar la mine e cu integrat), daca poti trimite-o si pe aceea. Multumesc mult ! Daniel

Link to comment
Share on other sites

Am rezolvat partial:

Cu rezistenta de 150/10W serie cu sursa B+, si cu un condensator de 2,2n/1600V din cei 2 inseriati intre colector final linii si masa schimbat porneste , rastrul e un pic micsorat pe orizontala cam 1 cm stg-dr.

Partea proasta e ca am incercat sa maresc rastrul dintr-un potentiometru de pe panou care era conectat la IC sincro si in momentul ala iar a picat trz. final(BU208A).

Vreau sa conectez intre punctul comun: infasurare trafo linii, condensatori si colectorul tranz. final o rezistenta de limitare.

Ceva sugestii in acest caz? A mai incercat cineva? Comportamente posibile ? Am downloadat o schema aproape identica cu a TV-ului respectiv de pe siteul eserviceinfo.com (Sanyo CTP6358).

Pe PCB-ul TV-ului am in plus fata de schema in partea de baleiaj orizontal un circuit care preia din B+=220V printr-o dioda si o rezistenta si merge la bobina deflexie H direct si nu prea inteleg rolul.

 

Multumesc tuturor pentru sfaturi si in special lui Tavi pentru schemele trimise!

 

Daniel

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines