Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dublă diodă invertor Esab Origo 150 A32

Recommended Posts

Un coleg de serviciu a venit cu un invertor ESAB Origo A32 defect pe partea de redresare, practic din cauza unui contact imperfect s-a topit una din borne, dar asta a afectat și dubla diodă redresoare care are una din diode scurtcircuitată. Dioda respectivă nu poate fi înlocuită cu alt tip de capsulă decât cu complicații constructive, fiindcă are prinderea bornelor direct în placa electronică, prin trei borne echidistante. Pe diodă scrie MCF 300.04 SS5 și Code 0459186001 

Poze pot pune mai pe seară, acum nu le am la dispoziție fiind pe alt calculator, dar pun o poză cu una identică de pe net.Are cineva idee pe la noi unde se poate găsi astfel de diodă, sau unde e mai convenabil ?

image.png.5acca241d58e57ed2e453fe6156a5d69.png

Edited by validae
Corectat SS5 în loc de (885) la codul componentei..

Sper că e o glumă, deși nu pot nici să zâmbesc la așa ceva.....eu credeam că cineva care s-a mai lovit de acest defect mi-ar recomanda un magazin de unde a cumpărat așa ceva.Fiindcă nu am găsit la primele căutări nimic de pe la noi...

1 oră în urmă, validae a spus:

Sper că e o glumă, deși nu pot nici să zâmbesc la așa ceva...

O poti privi cum doresti...dar eu am dat un raspuns ajutator. In interior sunt doua diode 150EBU04......

Dar daca doresti sa dai zeci de euro pe doua diode......

Edited by mac01

...cei de la TME au ceva module de acest gen, dar acum trebuie vazut si daca s-ar potrivi exact, dar si pretul care este cam piperat. Ar fi de luat in seama si solutia colegului Mac01, bineinteles,... daca se poate desface modulul respectiv. Indiferent de solutia aleasa de dvs., eu va doresc mult succes !

Edited by cornel1962

Am vazut prin targul de vechituri diode cu surub (nu si ce caracteristici au). Se poate infileta una. Evident sa corespunda la polaritate.

dioda-300a-400v-r6100430-aparat-varenje-sl-slika-75394639.jpg

Edited by yokoono

Știu că în interior sunt două diode și se poate face ,,in extremis,, o modificare, dar era de dorit să nu improvizez acolo, fiindcă asta ar însemna să modific și carcasa invertorului, fiindcă spațiul e foarte limitat, iar fixarea a două diode cu capsule obișnuite pe același radiator ar însemna o modificare gabaritică a aparatului.Dacă nu le răcesc bine, am muncit degeaba, iar pentru mine asta nu e o afacere, eu doar ajut un coleg de serviciu.

Aparatul nu aprinde ledul galben de avarie, ci pe cel verde, deci se pare că IGBT-urile sunt OK.Doar că dubla diodă originală are una din diode străpunsă și am scos-o.Dacă nu-i convine colegului prețul unei componente originale, o să văd dacă pot să-i pun două diode rapide cu prindere pe filet.Dar cum am scris anterior, asta ar însemna să modific și carcasa, ca să aibă loc acele diode pe radiator....și nu prea mai am chef de complicații din astea.

Acum 3 ore, mac01 a spus:

O poti privi cum doresti...dar eu am dat un raspuns ajutator. In interior sunt doua diode 150EBU04......

Dar daca doresti sa dai zeci de euro pe doua diode......

Eu nu am desfăcut modulul încă, el fiind încă la colegul care îi căuta înlocuitor.Credeam că în interior sunt două diode construite direct pe substrat, nu două diode ,,discrete,, tip 150EBU04. Dacă e așa, îi cer dubla diodă înapoi și-l pun să comande două 150EBU04...

• 2 weeks later...
La 29.04.2019 la 9:00, mac01 a spus:

Ați mai desfăcut un astfel de modul, îmi puteți eventual da o indicație despre cum se face asta fără a-l distruge ? Nu aș vrea să-l distrug din greșeală, fiindcă are doar o diodă străpunsă...image.png

Edited by validae