Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vap de spalat (Curățitor cu presiune)


Recommended Posts

Doar Florin si toti ceilalti.

Termenul WAP scris si vap pe la noi din cauza W-ului este  un termen foarte raspandit, de fapt este cuvantul clar care defineste spalatoarele cu presiune in international. In concluzie Florin a folosit un termen foarte corect.

 

Ontopic (primul): da-ne mai multe detalii. Esti sigur ca presiunea/debitul apei de intrare este destul de mare ? EU am avut o problema similara cand a scazut presiunea pe coloana de apa si nu mai putea sa ii dea destul cat sa impinga el, bazaia mult dar debitul de iesire era anemic.

Link to comment

Dacă unii folosesc un termen greșit, nu înseamnă că trebuie și preluat ca atare de către toți.Arată-mi și mie în Dicționarul Explicativ al Limbii Române termenul de ,,vap,, și te cred.

Așa apăruse și aberația ,,cocovan,, preluată fonetic de mulți analfabeți din francezul ,,coq au vin,,.

Florine, ce model e acel curățitor cu presiune ?  Din ce sursă de apă îl alimentezi și ce presiune ai la intrare ?

Link to comment

La supapele din interior...n-ai folosit filtru la intrarea apei in aparat, iar supapele nu mai inchid corect din cauza nisipului, calcarului, mizeriei existente in apa. Se gasesc filtre speciale pentru aceste aparate...si costa 50 de lei. Trebuie sa desfaci aparatul si sa-i faci o curatenie generala..eventual schimbate ceva oringuri, garnituri...daca este nevoie.

Link to comment

Și totuși ceva s-a uzat sau înfundat, de nu mai asigură presiunea/debitul inițiale.Cum zice și Thunderer, probabil în compresor e ceva în neregulă, posibil o uzură cauzată de impuritățile din apă...

Edited by validae
erori de tipar..
Link to comment

Eu am doua bosch-uri...aquatak 100 si aquatak 1500X...ambele au avut aceeasi problema....dupa vreo doi-trei ani de functionare nu mai faceau presiune.

Ambele au fost desfacute complet in regie proprie...curatate, suflate, gresate si montate la loc. Am folosit diferite solutii pentru indepartarea calcarului depus in interiorul pompei. Am montat filtrele lor speciale la intrarea apei in aparat si de atunci n-am mai avut necazuri cu ele. La venirea timpului friguros, bag aer cu compresorul pe la furtunul de intrare a apei, ca sa elimin toata apa ramasa in interior (atat cat se poate).....apoi le bag la caldura. Acest procedeu il folosesc si dupa fiecare folosire....apa ramasa in aparat nu e buna...produce calcar si incep iar aceleasi probleme. Au trecut vreo 7 ani de la curatare si aparatele functioneaza perfect.

Edited by mac01
Link to comment

domnilor am desfacut vap am curatat toate supapele cu arcuri absolut tot are toane , cand pornesc merge cat merge dupa ce iau mana de pe pistol si inverc iar sai dau drumu apei la pistol motorul bazâie şi nu pleacă are un condesator de 25 microfarati la 500v ,am decuplat condesatoru sa vad diferenta dar nimic ,dacă ar fi condesatoru de ce cateodata merge fara problema ? ce ma sfatuiti

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines