Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

reparatie cd-player marantz cd 84( CDM1)


Recommended Posts

detin de vreo 2 ani acest cd Player si nu am avut timp de el sa ma uit prin el.

 

bag cd ul si nu invarte absolut deloc.pe Display error. ce e interesant este faptul ca atunci cand il opresc din butonul principal invarte cd ul cam 2-3 cm.

 

- vreo idee? un sfat?

 

 

multumesc

Stima

Link to comment
  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

eu cred ca problema vine de la faptul ca nu invarte cd-ul deloc atunci cand se inchide sertarul. daca ii dau play arata direct error. fara sa stea pe ganduri....

am sters-o doar cu apa, pentru ca cineva de pe forum era impotriva alcoolului la lentile..fiind sticla eu totusi zic ca poate fi data si de 100 de ori cu alcool ca nu are nici pe naiba.... doar generatia noua sunt din plastic sau gresesc?

Edited by dr_nick24
Link to comment

Problema e ca inainte de a roti discul trebuie sa-l detecteze .

Daca nu vede disc nu se comanda motorul .

Orice reparatie abordata gresit ,eronat duce la esec .

Link to comment

am vesti proaspete.

1. apropo de Discutia '' NO Disc'' si ERROR.  la acelasi tip de marantz care functioneaza daca nu ii bagi cd tot Error arata.( Deci nu apare ca la alte modele NO DISC).

 

2. eu mai detin 2 Marantz-ri unul cd74 si unul cd 84. am inlocuit placa de comanda cu una de la un player care functioneaza  ( ce tine de motor si altele) si tot nu merge.

placa de la cel defect am pus-o pe cel care functiona, si supriza...merge perfect. 

 

in concluzie ... problema e undeva din zona motorului, poate fi o lipsa de contact pe la placa PCB de sub Sertar? sau ceva condensatorii de sub sertar?  azi nu mai am timp sa desfac mai departe...

Edited by dr_nick24
Link to comment

Ia să încercați ceva, luați un motoraș asemănător de la o altă unitate, puneți-i două fire lungi și lipiți-le în locul firelor motorului actual al platanului.Faceți un test cu CD dar motorul de test să fie afară din unitate, iar pe ax să aveți un disc de antrenare ca reper vizual.Observați dacă la introducerea CD-ului în unitate motorul face rapid câteva rotații.Dacă le face, atunci motorul de platan e defect, fie are o perie uzată sau slabă și când face contact, când nu, fie are un scurtcircuit în spire sau colector și driverul sesizează asta.Am avut surpriza de a găsi motoare de platan defecte, s-a rezolvat prin schimbarea lor cu unele identice recuperate din alte unități.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines