Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu am XP pe doua laptop - uri ... , unul casnic si celalalt la unul din job - uri . Anumite aplicatii proprietare de care am nevoie nu merg altfel , nici in masina virtuala . 

 

P.S . - trebuie licenta si pentru MS - DOS , si pentru win 3.11 etc . Un simplu telefon la Microsoft Romania , sau la BSA lamureste problemele . De altfel , nu am gasit nicaieri vreo comunicare oficiala ca se renunta la drepturile si conditiile de licentiere . De altfel , se folosesc sisteme cu XP in locuri unde sunt (si) bani ... sistemul bancar , industrie , aero , institute de cercetare etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Greșeala mea, am presupus că încetarea suportului tehnic față de un produs ar însemna că nu mai ești nevoit să-l cumperi ,,cu acte în regulă,, și poți eventual să transferi dreptul de proprietate prin vânzarea unității cu care a venit acel sistem.

Dar am înțeles că oricum, în acest moment, aceste produse se găsesc acum la prețuri foarte mici comparativ cu data lansării.

Link spre comentariu

Informatiile sant contradictorii . De aceea m - am interesat ( oficial , adresa de la firma ) despre subiectul in cauza . Ideea e ca regimul de control e destul de relaxat , iar P.F. nu prea intra in obiective . Ma rog , totul e relativ . De cand cu abundenta de laptop - uri second , cu stickere de S.O. , se poate rezolva intrarea in legalitate destul de usor ( financiar vorbind ) . 

 

https://economie.hotnews.ro/stiri-it-22490314-rata-pirateriei-software-este-59-romnia-media-mondial-este-37-iar-28.htm

Editat de gauss
Link spre comentariu

 Daca te descopera BSA-ul la un control care are loc in firma ta cu sistem de operare piratat de la Microsoft sau de la Apple ori de la Corel(da, au si astia OS-uri) instalat pe un PC/laptop, nu are absolut nici o importanta ca acel sistem de operare e Windows 95 sau Windows 10, dosar penal(1-4 ani inchisoare)+amenda de la 10.000 la 40.000 lei.

Pe softpedia forum o asemenea cerere ar fi adus banarea utilizatorului(ceea ce e un pic exagerat...dar astea-s regulile acolo!).

Link spre comentariu

Aia pe Softpedia probabil sunt mai catolici ca prim-evlaviosul Vaticanului.

@traianpop a cerut un CD cu Windows XP, nu vad unde a zis ceva de piraterie.

Înseamnă că pe Softpedia daca află aia că am descarcat Windows 10 de la Microsoft deja mă salta cu DIICOT BCCO ... Nu mai zis că-l folosesc fara licenta dar nu e nici piratat. :rade:

Atata timp cât pe forum nu sunt atașate programe ilegale nu vad o problema sa ceri ceva.

 

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

WIN XP chiar fiind , este ilegal ?

Trimit eu un cd cu serial cu tot , doar sa am timp sa-l fac .

Sper sa am timp in week end .

Nu am imagineISO , si nu mai am nici o ver free , asa ca prefer sa fac copy la un disk existent .

E plin netul de imagini ok cu seriale cu tot .

O sa ma mut in Rusia , si atunci kalasnikov la copyright .

Link spre comentariu
Quote

E plin netul de imagini ok cu seriale cu tot .

 Acele iso-uri sunt foarte "ok", adica sunt editate cu Nlite, au si keylogger+ceva dialere free bonus, asa ca nemernicul ce le-a creat afla TOT despre tine, poate sa-ti faca o fisa de urmarire demna de "servicii". Ca sa te convingi de asta, instalezi pe un PC acel sistem de oparare piratat, apoi scanezi cu un KAV bootabil (fara sa incarci sistemul de operare!) si vezi ce "bucurii" contine sistemul de operare proaspat instalat...:)

 Nici mama si tatal antivirusului instalat nu te mai poate ajuta, editarea sistemului de operare a fost realizata configurand ca exceptii acele aplicatii incluse, fara posibilitatea de a mai detecta cumva activitatile ilicite, care produc pagube uriase, de la incetinirea sistemului, la emiterea de rapoarte si executarea de instructiuni(inclusiv generarea de moneda virtuala) in fundal.De ruinarea conturilor de mail, pierderi de securitate legate de contuir bancare, intrarea nedorita in baze de date cu advertising agresiv, nu mai are rost sa pomenim.

Radmin/Teamviewer 100% invizibile si independente de vointa utilizatorului, browsere cu setari ocultate forever, .ini palingenesia, VPN-uri de care nu ai habar, cronomalware, si alte "çadouri".

Quote

Trimit eu un cd cu serial cu tot , doar sa am timp sa-l fac .

 Lasand la o parte situatia curenta(Dl. tavipop e super-ok, nici o problema...) initiatorul genului asta de cerere ar putea fi inspector BSA, Dvs. i-o satisfaceti va are adresa, print screen dupa aceasta pagina+obiectul pe care l-ati trimis -belea majora...comisionul pe care-l ia un inspector pentru prinderea unuia, e de vreo 850 de lei, deci...intelegeti.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Cu procesor la 1.8 MHz nici nu-i va folosi la ceva...ar trebui un CP/M sau Ada/Lisp/Basic...:rade:

Lasand gluma, poate omul are nevoie pentru un CNC sau alt echipament care nu are drivere decat pentru XP, offline desigur, alminteri Windows XP e un blestem pe internet in anul 2019, te virusezi instant, browsere sunt putine, vechi si nepopulare, continut video pe youtube- pauza, daca ala e sistemul, probabil un Pentium 4 1,8GHz cu 2GB memorie RAM, un sistem de operare Lubuntu ori Xubuntu ar fi de 100 de ori mai bun pentru asa ceva.

https://lubuntu.net/

Se scrie iso-ul downloadat cu Rufus pe un stick USB, totul legal, functional si simplu.

https://rufus.ie/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări