Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dell Latitude E5500


K1nderu

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Eu am mai multe laptopuri Dell Latitude , seria business . 6540 , 6520 etc . La majoritatea am incarcatoare de 130W , originale . La unul am facut o reinstalare completa , inclusiv windows . Venise cu incarcator de 90W , cu care am facut reinstalarea . Cand am cuplat ( din comoditate ) unul de 130W , care sta toata ziua in priza , am primit mesaj de eroare  . A disparut dupa cateva cuplari - recuplari de mufa . Cateodata se repeta aleator , la intervale diferite . De ordinul zilelor , cateodata saptamani . Dupa manevra descrisa , dispare . Daca folosesc pe cel de 90W , nu apare aceasta problema . Cu unul de 65W , apare  indiferent , si nu se " rezolva " .  

 

Link spre comentariu

Pentru ca abia acum am vazut postarile o sa raspund pe rand si va multumesc pentru raspunsuri! 

- Incarcatorul asta e folosit la alt laptop Dell si functioneaza perfect. Pe cand la E5500 nu functioneaza si apare eroarea specificata.

- Videoclipul l-am vazut, desi incarcatorul e ok nu am testat jack ul sa vad daca e ok, o sa l desfac. 

Laptopul l-am primit gratis de la un prieten, avea problema la rami initial si dupa o instalare de windows am observat ca se misca greut, dupa instalrea programului cpu-z am constatat ca procesorul nu sare de 600mhz. 

Ma gandeam ca se poate modifica ceva din registry ca procesorul sa functioneze la frecventa maxima.

 

Editat de DragosMarian
Link spre comentariu

Nu se poate face nimic la nivel de soft,numai la nivel hardware.Placa de baza comunica cu alimentatorul,mufa poate nu are nimic,dar trebuie desfacuta sursa si masurate firele.In mod cert se poate hack,dar trebuie sa mai sapi pe net.Ceva de genu:

 

Editat de Den
Link spre comentariu

Am desfacut, am inlocuit mufa de alimentare plus mosfet, am masurat tranzistorul npn si diodele. Sunt ok toate. Trebuia sa l citeasca pe asta de 90w... In eroare scrie 65 sau mai bun... Ideea e ca alimentatorul asta original functioneaza impecabil pe alt laptop dell fara eroarea mentionata.

Editat de DragosMarian
Link spre comentariu

Faza asta cu 65w sau mai mult,ca cerinta la modelul tau de laptop are legatura si cu tipul de procesor montat pe el.Adica t7250 consuma 35W iar un e8600 25w.Normal ca 90w ar trebui sa fie suficienti dar..

Sau  poate ca e vorba doar de un update de bios,sau poate ca speedstep-ul e blocat ,ce procesor aveti?Un screenshot la cpu-z..sa se vada tot..

Link spre comentariu

Ai încercat totuși cu un alt alimentator identic, împrumutat pentru probe de la altcineva ? Poate ăsta are condensatorii de filtraj deja obosiți și partea de încărcare a laptopului detectează un riplu mărit și astfel pare că e un încărcător mai slab....uneori omitem și chestiuni simple.Binențeles dacă nu e incompatibil din alte cauze..

Editat de validae
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări