Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pistolul de lipit, pericol pentru componente fine?


Recommended Posts

Buna seara oameni buni.

Deci am schimbat butoanele la o telecomanda de opel combo C care functiona, si dupa operatiunea cu succes fara dezvoltari de probleme aceasta nu mai functioneaza. Nu cred ca are legatura cu bateria ei, ca am mai demontat-o alta data si tot a mers. Deci ori si-a pierdut sincronizarea cu masina ori s-a defectat. Am mai schimbat si la alte telecomenzi si nu au fost probleme, si pe la laptopuri mai lucrez cu pistolul, ca nu am altceva. hobby :limb:

Poate afecta componentele electronice campul magnetic ce se face in ansa pistolului de lipit?

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cu opcom doar am aflat codul pin, nu am avut optiune de sincronizare telecomenzi. Cu Texa axone 4 nu a mers, si e programata la rep Opel. Acestia cereau 100 si ceva de lei pentru aflarea codului pin.

Foarte aiurea sa fie devoie de un cod pin pentru invatarea telecomenzii pentru inchidere.

 

Am cumparat doar partea de telecomanda cu carcasa noua originala, si nu am putut sa o scriu, apoi am zis sa iau butoanele si carcasa de la cea noua sa pun pe originala a masini care mergea, apoi surpriza....

Daca as avea cu ce as verifica daca emite semnal, daca emite e in regula si merge sincronizata. Sper sa se rezolve la rep Opel.

Link to comment

Vezi că aceste telecomenzi de Opel au cablaje dublu strat, e foarte ușor să smulgi o trecere metalizată și se întrerupe continuitatea, am pățit-o mai demult, telecomanda clipea ca și cum ar emite dar nu emitea.Te asigur că nu pistolul a defectat telecomanda, ci din neatenție ai atins probabil doi pini făcând scurtcircuit, ori ai un traseu întrerupt și e greu de observat, ori în cel mai bun caz, s-a pierdut ,,împrecherea,, cu receptorul mașinii, dar trebuie s-o introduci în butucul contactului, apeși unul din butoane cu ușa închisă și se recunoaște iar...

Link to comment

Poate am atins si altceva afara de buton cand am facut lipiturile, dar daca bateria era scoasa nu cred ca a afectat ceva.

De smuls trasee nici atat, montaju e destul de aerisit dupa cum se vede. Ce e ciudat este ca pe placa scrie + dar de la baterie cr2032 vine -, bateria nu se poate pune altfel, si e la fel cu cea noua.

Dupa ce am schimbat butoanele si nu a mers, am observat o piesa, cred ca antena, ciobita, si am luat de la cea noua dar tot nu a mers,.

E vorba de piesa incercuita, se vad pe ea mai multe trasee circulare.

s-l1600.jpg.b6a12cbb6aaa518f5f2e72dc941083f5.jpg

Edited by davidut5
Link to comment

Opel are un sistem foarte complicat de recunoastere a cheii...am incercat la un Opel Astra multe variante descrise pe net si nu a mers niciuna.

Patise aceeasi treaba cheia...nu mai mergea un buton.... i-am scos bateria, i-am schimbat butonasul si adio codul...masina nu mai recunostea cheia.

 

Link to comment

Ai facut o noua invatare?Bagi cheia in contact,rotesti pana se aprind martorii din bord si in acel moment dai o comanda de inchidere ,apoi de deschidere din telecomanda.Daca nu s-a defectat nimic trebuie sa functioneze din nou...si inca ceva foloseste doar baterii Duracell sau Varta.Cheile de Opel au cip PCF care are treaba cu dispozitivul immo.

Edited by Guest
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines