Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu pornire ptc A-L93


Recommended Posts

Va salut .Am rugamintea cine se pricepe la depari lazi frigorifice sa ma ajute in rezolvarea unei probleme la aceasta lada. GTX 29 SU CLASSA N .Nu porneste motorul ,am verificat releul care seamana cu acesta si am gasit pastila (ptc) sparta.Cautand pe internet n-am reusit sa gasesc acest releu sau macar sa stiu valoarea acelui ptc ptr. a o inlocui.P e motor am gasit o eticheta cu mentiunea : GL-80aa poate ajuta in rezolvarea problemei. Multumesc...

image.jpeg

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

In interiorul lazii frigorifice ar trebui sa existe seria data de producator. Pe baza la seria aia trebuie sa-ti cauti piesa necesara (cam ca la masini). Daca nu gasesti piesa respectiva, scoate-ti releul de start si uita-te la seria de pe el (poate il gasesti asa). Daca nici asa nu-l gasesti, uita-te bine la caracteristicile sale si cauta ceva similar in comert chiar daca nu e fix acea piesa (nu incurajez chestiunea asta, dar cand n-ai de ales...se poate "rezolva" si de la alt producator cu disponibilitate). Niste poze nu strica.

Edited by Guest
Link to comment

E vorba de un curent foarte mare de start pe bobina (am citit undeva ca pe la 20A), nu stiu cat rezista ala de demagnetizare TV, avand in vedere ca are o amarata de pelicula de argint de cateva sute de micrometri pe ambele fete. S-ar putea sa mearga cu un PTC de televizor/sursa de calculator (cel de pe partea de alimentare cu marimea cat o bomboana M&M intre 9-18ohmi). In orice caz sunt destul de robuste astea pentru frigidere...parca sunt ceramice.

Edited by Guest
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines