Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuirea surei compaq .....


domi

Recommended Posts

Buna ! am un calculator compaq ewo cu sura originala compaq model pdp116p de 250 W (sursa atx ).Vreau sa-l inlocuiesc cu o sursa atx marca Allied model AL-8400btx mufele sunt identice dar din cite am vazut conexiunile in mufe nu sunt la fel facute. Are cineva o schema a celor doua mufe cu 24 de pini ca sa pot face legeturile cum are nevoie placa de baza . Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Multumesc pentru ajutor ! Am modificat firele in mufa ,sursa e ok dar calculatorul nu porneste cu el ,deoarece sursa originala in stby furnizeaza tensiunea de 5 V pe pinul 9 si 3.3 V pe pinul 11,si din stby nu iese cu pinul 16 la masa .Iar sursa pe care am ales-o eu pentru inlocuire scoate tensinea de 5 V in stby si aprox 4.2 V pe pinul16 ,dar nu scoate tensiunea de 3.3 V pe pinul 11.Daca am pornit sursa nou montata, cu pin 16 la masa (de la buton nu mergea ) calculatorul tot nu pornea desi deja aveam absolut toate tensiunile. Deci concluzia sursa Atx AL-8400BTX nu merge in loc la sursa ATX compaq PDP116P ,pentru ca placa de baza si procesorul are nevoie si de tensiunea de 3.3 V pentru stby.Mai vreu sa precizez ca acest calculator este un P IV pe 1500 MHz cu un procesor Intel si o placa de baza Dell(??). Ii multumesc in special lui Bogdantog pentru ajutor !

Link to comment
Share on other sites

pai daca te uiti atent la ultimele postari de acolo vezi ca in modificare se mai adauga un LMS1587CS-3.3 pentru a face din 5v 3.3 pentru stand-by.deci in concluzie pui intrarile acelui lm intre 7 si 8 si ii pui iesirea adica 3.3 v pe pinul 11. Succes si verifica de doua ori si pune o data :goodman:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da asta functioneaza dar poate cu o alta sursa cum am mai precizat mai spun o data sursa originala pe pinul 4 dupa pornire are 2.6 V iar sursa pe care am montat-o eu porneste cu pinul 4 la masa ,deci..... :goodman: , dar asta e :partyman: .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines