Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conector RF


Recommended Posts

Imi poate spune cineva cum se numeste conectorul din imagine si daca si de unde as putea achizitiona asa ceva ?

Este sigur un conector de RF pentru ca l-am gasit intr-un transceiver Kenwood. Mai multe informatii, insa, n-am reusit sa gasesc...

rf_1.jpg

rf_2.jpg

Link to comment
2 hours ago, messu said:

Imi poate spune cineva cum se numeste conectorul din imagine si daca si de unde as putea achizitiona asa ceva ?

Este sigur un conector de RF pentru ca l-am gasit intr-un transceiver Kenwood. Mai multe informatii, insa, n-am reusit sa gasesc...

 

Intr-adevar, e un conector folosit in mai multe tipuri de echipamente de emisie-receptie. Familia transceiverelor Kenwood (TS-530.... TS450 si poate si altele), Motorola GM300....

In Kenwood TS-450S/AT se regaseste de exemplu, la placa PLL (CN3, CN6, CN7) si se numeste simplu, conector coaxial . Nu am gasit alte referinte, din pacate. 

Manualul service este aici .

 

coaxial-connector-TS450.png


Kenwood-TS450-PLLboard.png


Kenwood-TS450-PLLboard2.jpg

 

Pe E-bay se pot gasi seturi de astfel de cabluri :

https://www.ebay.ie/itm/Kenwood-TS-50S-TS50S-COAXIAL-CABLES-/282937645957?hash=item41e065db85

Kenwood-TS-50S-TS50S-COAXIAL-CABLES.jpg

 

In cazul in care aveti nevoie de astfel de conectori, am un prieten de la care putem procura cateva bucati, fara nici o obligatie.

 

Cu stima,

Cezar YO3FHM

 

Link to comment
9 minutes ago, grosu99 said:

E Kenwodoo ?! Daca te uiti mai sus a gasit omu .....

 

Kenwoodoo ar putea fi doar dupa cateva cinzeci bune de rom cu bere sau combinatii echivalente.

Pe de alta parte, Kenwood nu e proprietarul modelului respectiv, care e folosit *si* de ei, dar si de alte firme (cum ar fi Motorola), dupa cum am mai spus si in postarea anterioara.

Tipul asta de conectori au fost folositi inainte de introducerea cablurilor de interconectare cu mufe SMA sau mai mici, inclusiv la echipamentele de unde scurte.

 

Ref. la ce a scris RST mai sus:

 >>" E o simpla mufa, o bucata de fier (cupru, argint ) frezat. Subiectul mi se pare tare departe de radioamatorism. Sau, autorul topicului ar putea preciza la ce ii foloseste.

 >> Imediat se gasesc solutii de a inlocui artefactul. "

Fiind cabluri de interconectare a modulelor din interiorul acestor echipamente, amanuntul asta se cunoaste (in general) doar daca ai depanat efectiv astfel de echipamente.

Avand in vedere asta, nu e de mirare ca subiectul i se pare "tare departe de radioamatorism" , mai ales ca extraterestrii de pe planeta Nibiru  ar ramane uluiti in fata unor artefacte precum receptoarele Waxiba cu antene telescopice. 

 

Ce mult admir eu comentatorii de pe tusa, care forteaza nota incercand sa afle la ce ii trebuie omului firul respectiv, in loc sa dea raspunsuri la obiect !

Ce mama naibii conteaza la ce il foloseste? Omul a intrebat de unde e mufa si atat. Daca simtea nevoia sa intrebe cu ce o poate inlocui, sunt sigur ca ar fi gasit singur o solutie si nu ar fi simtit nevoia sa fie intrebat ce face efectiv cu cablul sau conectorul respectiv. 

 

 

 

Link to comment

Multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute !

Mufa are 9mm lungime, cu un diamteru de 3 mm. Pinul central are un diametru de cca. 1mm, cu lungime de 2,5mm.

Mufa, ca sa ne fie clar, imi trebuie ca sa repar un cablu de interconectare dintr-un transceiver. Simplu.

Bineinteles ca as putea face o carpeala de toata frumusetea, insa, pana acolo, as vrea sa incerc o reparatie cat mai cinstita si cat mai "cum se face".

 

RST, daca sinteti deranjat cumva de intrebarea si de topicul deschis de mine, de ce a trebuit sa va amestecati ? 

Am deschis topicul aici pentru ca este o vorba despre o componente gasita intr-un echipament destinat radioamatorilor si, in consecinta, m-am gandit ca poate as putea afla raspuns mai usor daca intreb aici. Si poate ca raspunsul ar putea fi de folos, la un moment dat si altora. Daca am postat gresit, cer scuze, sincer, colegilor radioamatori !

Totusi, de ce a trebuit sa tratati asta "la caterinca" ? E gresit sa cer ajutor intr-o problema, oricare ar fi ea ? Nu mai reusiti sa gasiti loc de exprimare pe forumurile de bascalie asa ca a trebuit sa faceti asta aici ?

Orice intrebare, pe ORICE TEMA, trebuie MUSAI sa primeasca un "raspuns" (cel putin unul), la bascalie ? De ce ?

In sfarsit, scuze pentru digresiune !

 

Multumesc YO3FHM pentru oferta !

O sa va contactez in privat, cu mai multe detalii, ca sa nu mai supar lumea.

Cele bune, tuturor !

 

Link to comment

 

Conectorii sunt fabricati de o firma japoneza numita Taiko Denki, se numesc conectori TMP si se gasesc de cumparat -de exemplu- pe site-ul Funkamateur: https://www.box73.de/index.php?cPath=82_212_238  ori de aici: https://rfconnection.com/tmp-tmp-cables-taiko-denki-connectors/

Se gasesc si pe ebay, in UK dar eu am cumparat ceva mai ieftin mai demult de la un italian (I5XWW), si vad acum ca inca mai are la vanzare:

https://www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&_ssn=i5xww&hash=item1ef6eef66e%3Ag%3AgGkAAOSwArFbxY~Y&item=132991874670&_osacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=tmp&_sacat=0

 

GL & 73!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines