Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor Proiect Instrumentatie


Recommended Posts

Salut colegi de forum,

 

Ma puteti ajuta cu ceva informatii despre proiectul care l-am primit (proiectul este atasat acestui topic), Ceea ce nu inteleg este

"Se va implementa si o schema de alimentare pentru 12v folosind 5v oferiti de USB-ul PC-ului."

Cele doua figuri sunt din datasheet-ul circuitului integrat MC34063.

Ce inteleg este ca trebuie sa fac un invertor folosind 2xMC34063,

Nu imi dau seama cum sa fac aceasta sursa de alimentare folosind 2xMC34063 tinand cont ca specifica in cerinte "valorile fiind orientative se vor calcula utilizand figura 2.

Ma puteti ajuta cu cea informatii in legatura cu acest montaj de invertor dc-dc 5v to 12v?

 

Multumesc.

Proiect.rtf

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Din cate inteleg eu din enunt ai nevoie de doua surse, una de +12 si una de -12V de acolo vine ca trebuie folosite 2xMC34063. Cele doua diagrame sunt luate exact din foaia de catalog a circuitului. Trebuie sa iei circuitul cum este acolo si sa recalculezi R1/ R2 care regleaza tensiunea de iesire (eventual dimensiunea bobinei in functie de curent). Bobina este obligatorie si este una din componetele principale unei surse dc-dc, se gaseste gata facut la orice magazin care vinde componente electronice. 

Link to comment

Daca esti din Bucuresti si doresti pot sa te ajut sa finalizezi proiectul.Pentru detalii mesaj privat. Sa nu te sperie valorile atipice obtinute. Singurele care trebuiesc respectate sunt R1 si R2 cum a spus si colegul mai sus. Pt restul se folosesc componente cu valori standardizate.

Link to comment

Frecventa influenteaza valoarea bobinei si a condensatorului de iesire. Cu cat frecventa este mai mare cu atat bobina si condensatorul pot avea valori mai mici, nu cred ca este foarte important in cazult tau, poti folosii 70khz care la 200mA o sa iti ceara o bobina de 33uH (valoare destul de banala si sigur gasesti pe undeva). Vripple este fluctuatia de tensiune maxima pe care il doresti pe iesire, poti folosii ceva intre 10-20mV sa zicem si la 15mV iti va zice sa folosesti un condensator in jur de 1000uF, la 10mV vei avea nevoie de un condensator mai maricel in jur de 1500uF. 

Edited by Bandi Szasz
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines