Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suport ceas automatic


Vizitator Robert Bereczki

Postări Recomandate

Vizitator Robert Bereczki

vreau sa fac un suport tip cutie pentru ceas automatic, cu un mic motoras eventual si un variator de tensiune sau programabil sa se invarta cu o viteza destul de mica.  Insa m-am tot gandit, am tot incercat sa fac initial cu arduino. Momentan nu am ajuns sa fac ca stepperul sa functioneze, si am ales sa scriu aici poate imi puteti da niste idei. am nevoie de o piesa relativ mica care sa realizeze miscarea respectiva ( am sa las mai jos un link pentru a fi sigur ca intelegeti ce vreau defapt sa fac). Daca aleg sa continui cu arduino, mi-ar ocupa spatiu destul de mult si pana la urma este o cutie pentru un ceas, nu vreau sa fac un dulap :)) 

 

Editat de Robert Bereczki
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

La cat de incet se invarte platanul in cuptor, nu e nevoie sa ii mai faci nimic. Doar sa il ascunzi in cutie si sa il alimentezi corespunzator. 

 

Alta metoda e sa folosesti un motor ca asta. Am vazut ca sunt si cu 2 rpm si mai mult, cauti pe aci.

 

Varianta cea mai ieftina si cea mai rapida, iti dau eu un astfel de motoras, daca il mai gasesc, recuperat din ceva. Trebuie doar sa ii dai tensiune si sa iti faci cutiuta de ceasuri.

Link spre comentariu

Varianta cu motor de platan (de cuptor cu microunde) e cea mai simplă, dacă se dorește alimentarea la rețea, turația nemaifiind nevoie de a fi redusă mai mult.Dacă s-ar adăuga un mecanism care să miște ceasurile oscilant, ca un pendul sau un metronom, ar fi și mai bine.....varianta din video e un compromis acceptabil.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări