Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plasma Samsung PS-42D4S


Recommended Posts

Serie sasiu/mainboard: BN41-00452C
Serie sursa: BN96-01217A ( V3V rev 1.1 )
Serie panel: S42SD-YB03

 

Descriere defect: Buna ziua tuturor. Am primit acest TV la reparat cu sursa defecta ( la prima vedere ). Schema sursei este aici: https://elektrotanya.com/samsung_bn96-01217a_pdc10325f_sch.pdf/download.html
Deci despre ce este vorba: am lipsa tensiunile VS, VSET si VE. Conform schemei, conditia este sa am tensiunea VS deoarece cu aceasta se alimenteaza celelalte choopere care furnizeaza tensiunile VSET si VE. Deci intr-un cuvant, sursa echipata cu chooperele T1S si T2S nu oscileaza. Aceasta mai este echipata cu controlerul IR2109. Acesta primeste tensiunea de start in pinul 1, dar sursa nu oscileaza. In rest, toate chooperele functioneaza, mai putin chooperele care furnizeaza tensiunile sus amintite. Atat mosfetii cat si diodele shotcky sunt ok. Eu unul as crede ca acest controler este defect. Pe modulele Y si Z siguratele sunt bune. S-ar parea ca nu ar fi vorba de scurtcircuit. Si cu Y-ul si Z-ul decuplate, aceste trei tensiuni sunt tot nule. Deci eu unul mizez pe acest controler.
Acum dupa cele spuse si niste pareri de ale colegilor referitor la acest defect sunt binevenite.

Multumesc.

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am studiat schema mai cu atentie si am observat ca feedbackul acestei surse ( cea cu cotreolerul IR2109 ) vine in alt integrat si anume in pinul 6 al integratului IC1 pe nume ML4824 si partea de ON / OFF vine si in pinul 5 tot al acestui ML4824. Acesta s-ar putea sa porneasca si PFC-ul. Am uitat sa spun ca nici PFC-ul nu porneste. 

Link to comment

Buna ziua. Revin cu acest TV. Am masurat tensiunile pe pinii 6, 11 si 13 ai integratului IC1 ( ML4824 ) si am asa: in pinul 6 am cca. 1,35 volti, in pinul 11 ( cel care trimite o tensiune in pinul 2 la integratului IR2109 ) am 0 volti si pe pinul 13 imi ajunge VCC-ul de cca. 17 volti. In acest pin 13, imi face corect starile ON / OFF ( 0 volti in starea OFF si 17 volti in starea ON ). Este lesne de inteles ca am masurat fata de masa condului pe 300 volti. Eu unul acum ma indrept spre acest integrat ca suspect de defectiune. Ce parere aveti?

Link to comment

Revin cu alte raspunsuri. In seara asta, am masurat componentele incepand de la iesirea integratului ML4824 ( pentru partea de PFC ) pana in grilele mosfeturilor. Totul este ok. Inclusif mosfetii si dioda care redreseaza impulsurile sunt OK. Ceea ce mi se pare ciudat, este tensiunea de alimentare in pinul 13 a integratului ( cca. 17 volti ), ceea ce stim cu totii ca marea majoritate a controlerelor se alimenteaza cu cca. 12 - 13 volti. In aceasta privinta, eu unul as crede ca acest ML4824 este intrerupt ( nu consuma ). Am simulat manual starea de ON / OFF cu sursa deconectata din TV punand traseul ON / OFF la masa. Releul cupleaza si decupleaza corect, dar nici PFC-ul si nici sursa de 170 volti nu oscileaza nici o clipa. Mai am maine de masurat si lantul rezistiv feedback ( circuitul aferent din pinul 15 ) si circuitul aferent care vine in pinul 8 la acest ML4824 si cam asta ar fi. Deci intr-un cuvant, pe cei doi pini de iesire, acest controler nu scoate nimic. Dupa toate cele spuse, cam 90% eu zic ca acest ML4824 este defect. Pur si simplu nu mai vad sa fie altceva. Am facut comanda. Peste cca. o saptamana va veni comanda si revin cu rezultatul ( sper pozitiv ). Pana atunci, orice sfat din partea colegilor este binevenit in continuare. Poate am mai omis ceva, desi nu cred.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Buna seara. Al treilea TV cu bucluc. Azi am primit coletul cu controlerul sursei si controlerul PFC. Le-am montat si atat sursa de putere, cat si PFC-ul au inviat, dar modulele Y si Z nu pornesc. In ceea ce priveste sursa, acum toate tensiunile sunt OK inclusiv cu ea montata in TV. Azi am luat la masuratoare pe Y si Z cam pe unde am vazut rezistente balast si sigurante. Toate sunt bune si la locul lor. Toate tensiunile intra corect in modulele Y si Z si bine-nteles ca aceste tensiuni sunt corecte. Deci acum am rezolvat sursa, dar modulele Y si Z sunt in continuare moarte. Juram ca numai sursa a fost defecta. Nici nu ma gandeam sa am asa surpriza.

 

Niste sfaturi din partea colegilor sunt in continuare binevenite.

 

Multumesc.

 

Link to comment
  • 3 weeks later...

Buna seara tuturor. Televizor abandonat. Am muncit degeaba la el, ca sa nu mai spun ca am si bagat bani in aceste doua integrate degeaba. Mi-am retras integratele din sursa si o sa le pun la vanzare. Deci este vorba de IR2109 si ML4824. Au fost testate pe socluri si sunt OK. Daca i-o trebui cuiva, sa-mi lase MP.

 

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Edited by ROBEERT
Link to comment
Guest gheorghe lupu

Bună ziua! As vrea o schema pentru TV plasma Samsung display PS-42S4S 

TIP NO:MZ42S4

Edited by gheorghe lupu
Greșit scriere
Link to comment

Ghita, eu zic sa o iei pe rand. Sa nu te aglomerezi:rade:. Rezolva-l mai intai pe cel cu panglica topita pe care trebuie sa o inlocuiesti sa sa schimbi ledurile. Apoi treci si la plasme. Astept cu nerabdare rezultate pozitive.

Edited by yokoono
Link to comment
Guest gheorghe lupu
Acum 1 oră, yokoono a spus:

Ghita, eu zic sa o iei pe rand. Sa nu te aglomerezi:rade:. Rezolva-l mai intai pe cel cu panglica topita pe care trebuie sa o inlocuiesti sa sa schimbi ledurile. Apoi treci si la plasme. Astept cu nerabdare rezultate pozitive.

Bună ziua. Este vorbade Placa Sursa alimentare și îmi trebuie o schema ! Am arsa Dioda 8201 RM4C , Q8333, Q8332, R 8103, R 8103, R 8104 și Siguranța F 8101 6A 

Edited by gheorghe lupu
Adaug ceva
Link to comment
Acum 3 ore, gheorghe lupu a spus:

Bună ziua. Este vorbade Placa Sursa alimentare și îmi trebuie o schema ! Am arsa Dioda 8201 RM4C , Q8333, Q8332, R 8103, R 8103, R 8104 și Siguranța F 8101 6A 

 

Daca este identica sursa cu a mea, schema acestei surse este pe net.

Link to comment
Guest gheorghe lupu
La 15.04.2019 la 21:50, dan-a2 a spus:

Spune macar seria sursei poate gasim schema !!

Erau mai mulți tranzistori arși și nu merită! 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines