Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor interpretare schema electrica


Guest Lucian Marica

Recommended Posts

Guest Lucian Marica

Bine v-am gasit!

 

Cunosc destul de putin despre circuitele electrice si intrebarea mea este probabil destul de banala, iar daca am postat intr-o sectiune gresita sa-mi fie cu iertare. Am o nalamurire legata de schema urmatoare si nu am reusit sa ma dumiresc cautand pe net.

Schema este de la panoul de controle stanga a unei motociclete si ma intereseaza partea incercuita, si anume butonul de avarii. Din cate imi dau eu seama dupa sageata de pe fir, "+"-ul vine pe firul marcat BRSW si este un switch intre acesta si firul GEVI. Nu inteleg atunci cum ar putea functiona LED-ul din schema. Daca directia curentului este inversa, atunci inteleg ca ar functiona LED-ul atata timp cat comutatorul de avarii este oprit.

 

Care este interpretarea corecta?

 

Mai multe informatii: am montat un panou de comenzi mai nou decat cel original. Acesta nu are buotn de avarii, acestea se pot porni apasand o combinatie de alte butoane insa nu mai se pot opri (nici chiar luand bornele jos de la baterie!). Ma intereseaza sa adaug eu un buton pt avarii si ma intreb daca e suficient sa fac contact intre cele doua fire.

 

Multumesc.

schema.png

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Lucian Marica
14 minutes ago, validae said:

Butonul de avarie e un ,,push button,, fără reținere.Deci comanda e doar un impuls, nu trebuie pus un întrerupător normal acolo....

 

Si ar fi suficient sa adaug un push button intre cele doua fire? LED-ul are si alt rol decat de informare?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines