Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

energie regenerabila , generatoare electrice, diverse


Recommended Posts

Va salut prieteni !

Am si eu o poveste pe care o spun si voua ; Sint un inpatimit al energiei alternative , am incercat cu eoliene , cu ax orizontal , vertical , dar unde locuiesc eu ,vintul e slab pentru ce vreau eu ,bate in rafale sau e un soi de uragan . Nu am rezolvat mai nimic .Am trecut pe generator autonom, am construit mecanismul ,am facut probe cu alternator de dacie modificat pe magneti  .Producea 30 v /20 A . Am zis sa merg mai sus , am cumparat de pe olx un generator asa zis de 4 kw care in cele din urma sa dovedit o facatura . Avea 10 magneti montati aiurea ,toti la rind cu un gol ramas intr-o parte de 15 mm ,18 bobine cu fir de 0,7 pe un singur rind inpartit in 3 faze .Am luat plasa cu el  . Am calculat si am montat 12 magneti cap in cap (24) am refacut rotorul , l-am montat merge , dar nu produce mai mult de 500 w pe monofazat ,pe trifazat ceva mai mult .  Intrebare  : Daca l-as rebobina cu sirma de 1,5 mm , ar intra spire mai putine , cam ce avantaj as avea ? acum pe bobina sint in jur de 27- 30 de spire, atit a permis crestatura. stie cineva formula corecta a puteri in raport de sectiune si turatie ? acum 500w scoate la 700 r/m  Va multumesc !

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

La 26.02.2019 la 11:25, validae a spus:

Ce dimensiuni are statorul generatorului cumpărat ? Ceva poze cu el demontat nu aveți ?

Nu am poze , dimensiuni :D interior stator  93 mm  ,  lungime suprafata de lucru interior 100mm ,  lung. suprafata lucru rotor 100mm

18 bobine / un singur rind  , 3 faze , 6 bob/ faza  , D sirma 0.7 mm

Link to comment
Acum 10 ore, validae a spus:

Nu știu cât ați plătit pentru acel generator, dar 4kW nu cred că veți scoate în niciun caz cu el, indiferent cum ați lega bobinele.Trebuia să fi cerut un test înainte de a-l cumpăra, dar acum e prea târziu. 

Pe rotor am 12 magneti  40/20/10 cap in cap (24) , as dori sa-l rebobinez cu sirma  de 1,5 mm ,are sa intre mai putine spire acum are in jur de 30 spire sper sa ajung la 15  - 18 spire cu sirma de 1,5 dar ce tip de bobinaj ar fi eficient cu 12 magneti ? la rotor nu as dori sa mai modific nimic . poze nu stiu si nupot sa va trimit , dar va explic : o bobina cuprinde 4 crestaturi , ramin 2 la mijlocul bobinei , din cele 2 ramase la mijloc pleaca 1 in stinga si una in dreapta si tot asa pina se inpreuna rindul ,un singur rind de 18 bobine inpartit in 3 faze. Va rog daca sinteti in domeniu ajutati-ma mai ales ca sintem doljeni eu sint din Sadova. Eu am lucrat ca maistru mecanic  utilaj ,macarale , buldozere excav etc si auto , cunosc multe si in energ regen .  dar in bobinaje nu si nu am de unde ma documenta ca pe internet sint youtube dar nu in limba romana explicit . eu sint pensionar  69 ani , sper sa mai comunicam  , Multumesc !

Link to comment

Mărind grosimea sârmei de bobinaj veți obține curenți mai mari, dar va scădea și tensiunea debitată.Per total puterea va fi aceeași, nu câștigați nimic.Eu nu aș mai modifica nimic, l-aș vinde așa cum e cuiva căruia îi e de folos în acea configurație și aș cumpăra un generator de la chinezi.Se găsesc generatoare pentru orice aplicație, iar dacă ați fi întrebat înainte nu cumpărați ce ați cumpărat.

Link to comment
Acum 27 minute, validae a spus:

Mărind grosimea sârmei de bobinaj veți obține curenți mai mari, dar va scădea și tensiunea debitată.Per total puterea va fi aceeași, nu câștigați nimic.Eu nu aș mai modifica nimic, l-aș vinde așa cum e cuiva căruia îi e de folos în acea configurație și aș cumpăra un generator de la chinezi.Se găsesc generatoare pentru orice aplicație, iar dacă ați fi întrebat înainte nu cumpărați ce ați cumpărat.

Banuesc ca are bobinele inseriate , ca la 500 r/m produce ce produce , daca sar lega in paralel , ar schimba situatia ? Multumesc !

Cind am cumparat generatorul nu eram inscris la forum , m-am consultat cu citiva prieteni . eu am stiut ce vreau dar nu credeam ca am surpriza asta pe olx.

 

 

Edited by Dumitru Apostolache
Link to comment

Un generator trifazic are 3 bobine, cate una pentru fiecare faza. Bobinele sunt distribuite pe circumferinta statorului. ”Bobinele” (cele 18) sunt poli.

Ar fi bune niste poze si niste schite.

Edited by validae
erori de tipar
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines