Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor 24Vcc-230Vca_50Hz ( Lafayete 300W) defect


Geolic

Recommended Posts

Salutare tuturor. Am un invertor care ma cam necajeste in sensul in care nu vrea sa porneasca. 

Este un Lafayetee 300w. Nu am gasit o schema pe nicaieri.Pe scurt, tensiunea de 300v exista, insa dupa puntea H nu rezulta nimic. 

Exista si semnal in grilele finalilor din punte( am pus osciloscopul). Semnalul vine din TC4013 ajunge in 4 tranzistori 2buc 2N2222 si 2 buc KSP44(de ce nu sunt identici nu am inteles) si apoi ste trimis in grile fiecare tz in grila unui final. La pornire sat aprins si led-ul rosu de pe panou in dreptul caruia scrie power , iar buzer-ul da sa piuie si se opreste. Ma poate ajuta cineva cu o parere ?

IMG_1493.JPG

Edited by Geolic
Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Păi dacă tranzistorii  punții invertoare sunt buni și primesc comanda potrivită, dar invertorul nu scoate alternativ, vedeți că probabil tensiunea redresată de 300V nu ajunge la puntea inversoare.Ați pus bec pe secundarul invertorului primar, să vedeți dacă ține în sarcină ? Uitați-vă să nu fie vreo rezistență de trecere (SMD marcat cu 0) întreruptă pe traseul dintre traful ridicător și tranzistorii finali ai punții, ori vreun traseu întrerupt in cauza vreunui scurtcircuit anterior pe ieșire...

Invertorul trebuie să aibă o rezistență de putere care sesizează suprasarcina, vedeți să nu fie întreruptă..

Edited by validae
Link to comment
  • 3 weeks later...

Salve tuturor.

Gata , am gasit putin timp si am rezolvat. Problema era la doua diode , din puntea H , cite o dioda paralel pe cite un final din cele patru .

Diodele 1N4148, nu erau nici intrerupte nici in scutcircuit, prezentau intr-un sens valoarea normala iar in sensul celalalt o valoare dubla spre tripla verificind cu caracterograful.

Se vad si in poza de mai sus D16 si D17.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines