Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce defect e ăsta la un congelator ?


Guest Dan Goaga

Recommended Posts

Guest Dan Goaga

Functioneaza, raceste bine dar după un interval de 6 - 10 minute, gasesc siguranta electrica din tabloul electric cazuta și cred ca undeva se produce un scurt. Va multumesc anticipat.

Edited by Dan Goaga
Verifică ce ai scris înainte de a posta....
Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Poti sa apreciezi consumul in minutele de functionare - dupa numarul de rotatii sau impulsuri al contorului. Daca este exagerat de mare, defectul e la moto-compresor. Daca e in limita puterii nominale a congelatorului, poate fi si siguranta decalibrata.

Link to comment
Guest Dan Goaga
Acum 8 ore, validae a spus:

Trebuie verificat agregatul frigorific, motorul se încinge tare după perioada aia de funcționare ?

DA  destul de tare dar am scris eu grasit timpul de oprire e in ore nu an minute

 

Link to comment

Compresorul se încălzește destul de tare chiar în funcționare normală, uneori nu poți ține mâna pe carcasă.Dar dacă ar avea un defect grav la motor, asta s-ar traduce prin lipsă de putere și ar declanșa protecțiile termice aflate atât în interiorul bobinajului, cât și pe carcasa agregatului.Ar fi bine să schimbați siguranța automată de pe circuitul prizelor și așa cum scrie colegul Ticu, să numărați rotațiile discului contorului (sau impulsurile dacă e electronic) atunci când doar frigiderul e în funcție și cu regula de trei simplă se poate afla consumul lui.Asta fiindcă toate contoarele de curent au o constantă (număr de impulsuri/kiloWatt) cu ajutorul căreia se poate afla consumul oricărui aparat electrocasnic.Dat fiind că un compresor are un consum de circa 300-400W, s-ar observa ușor dacă ar avea un consum exagerat.Puteți face chiar o simplă comparație doar alimentând un consumator cu putere cunoscută (reșou sau calorifer electric de 1kW) un timp dat și numărând impulsurile sau rotațiile discului, apoi contorizând același interval de timp și frigiderul în cauză, apoi se determină cu regula de trei simplă consumul compresorului.

Link to comment

Posibil sa nu se deschida circuitul infasurarii care ajuta numai la pornire. Izolatia proasta inseamna aparitia unui curent diferential adica o "scurgere". De exemplu poate aparea undeva un punct in care aproape se atinge o infasurare, de exemplu, de carcasa. Siguranta diferentiala "simte" si declanseaza, asta daca este echipata acea siguranta inlocuita sau deja se afla in tablou. Teoretic poate aparea acest defect dupa un anumit timp cand ceva se dilata si apare acea mica rezistenta (de izolatie) care duce la acel curent diferential.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines