Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kenwood KA-5040R pareri


Recommended Posts

Am ochit unul in stare buna si aparent original, dar nu am posibilitatea sa fac niste probe mai serioase asa ca am zis sa intreb poate l-a avut cineva, eventual poate l-a studiat cineva cu "capota ridicata"... Ochiometric pare construit binisor (doua perechi de tranzistori pe canal 2SA1694 cu 2SC4467, relee in locul comutatoarelor pe ici pe colo...) si avand in vedere ca va fi folosit doar ocazional si atunci cu 10-20W ma gandesc ca nu ar trebui sa "transpire" nici cu incinte de 4ohmi.

Intrebari:

- daca l-a ascultat cineva, cam cum se comporta pe muzica anilor 80-90? Am mai avut un Kenwood care nu excela pe capetele spectrului, dinamica lasa cumva de dorit. Nu am mai apucat sa inlocuiesc electroliticii la vremea aia ca sa vad daca ar fi vreo imbunatatire. Am gasit doua articole pe net despre el, dar erau vagi in detalii.

- ceva probleme specifice? Volumul motorizat? Selectorul de intrari?

 

Multumesc celor care vor avea amabilitatea sa raspunda.

 

PS: sper ca am nimerit sectiunea, daca am gresit mii de scuze moderatorilor, dar am pierdut contactul cu forumul o perioada buna si nu mai sunt sigur care e regulamentul.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Ascultat, cumparat. Singura buba e cu potentiometrul de balans, dar cred ca se rezolva la curatat, oricum il desfac sa inspectez condesantorii si sa refac reglajul de curent de repaos. Suna clar, e in cu totul alta liga decat fratiorul pe care l-am avut anterior si nu degaja mare caldura chiar si pe 4 ohmi. Acum sa vad pe unde gasesc o telecomanda compatibila.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines