Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Selena B211


om_bland

Recommended Posts

Astăzi am cumpărat din târg radio Selena B211 cu suma de 100 lei funcțional .Îmi puteți spune va rog,ce funcții au butoanele din stânga sus ? ( Înafara de butonul roșu care este cu pornirea și oprirea).

Mai are imediat în dreapta langa butoanele menționate mai sus o gradație și două culori ( verde și negru) .Ce rol are ?

 

IMG_20190222_153326.thumb.jpg.0d46c87574e720955a08a01f6689c526.jpg

Alta poza cu radioul, din zona respectiva, căreia nu îi știu funcțiile.

IMG_20190222_153348.jpg

Link to comment

Cam mult 100 de lei... Daca era varianta de export cu banda 88-108 atunci da!.

 

Butoanele:

 

AFC (Automatic Frequency Control) = CAF (control automat al frecventei) e un sistem care, odată ce aparatul este acordat pe un post FM, asigura că postul nu "fuge" adică nu se dezacordeaza. Mai întâi cu această funcție dezactivată, acordați aparatul pe un post radio (FM!) apoi activați. S ar putea ca sa nu prindă posturi radio întrucât el recepționează de la 66-73MHz iar noile posturi FM sunt de la 88 la 108MHz.

 

~ Simbolul vine de la Curentul Alternativ (se notează cu ~) și pornește aparatul când este băgat în priză.

 

._/_.  Reprezintă simbolul de întrerupător. El de fapt este un comutator care, când este apăsat, permite funcționarea aparatului alimentat la baterii.

 

Becul reprezintă iluminarea scalei. Când țineți apăsat pe buton becurile se aprind.

 

Indicatorul (cel cu verde și negru) indica nivelul semnalului, când sunteți acordat pe un post radio, o să vedeți cum acul se mișcă spre zona neagra. Așa puteți observa nivelul semnalului, cat de puternic este postul radio.

 

Merge aparatul? Prinde posturi? 

 

Link to comment

Ziua la bloc am prins 3 : Europa Fm, Radio România actualități și un post local din Rm Vâlcea ( Metronom).Aștept seara( sau noaptea târziu să văd ce recepționează) .Apoi îl duc și la tara,sa vad ce recepționează acolo, seara .

Mai am un Gloria 3, care la tara recepționează 6 posturi seara ( printre care: Radio Iași, Radio Cluj, Radio Timisoara ; ținând cont că sunt în jud.VL .

Aceste două radiouri le-am luat de la același vânzător, din târg ,spunandu-mi de Selena că recepționează seara Radio Antena Satelor .Tare sunt curios! 

Am observat că în spate are doua locașuri pentru antena exterioara .

Link to comment
  • 5 months later...

Defect nu a fost, nici Selena nici cele 2 televizoare alb negru. Pur si simplu a fost o chestie de moment, in care am simtit ca trebuie sa fac o schimbare ( buna sau rea)... De aceasta dambla de a avea radiouri  retro, nu ma las. Ma voi orienta curand spre aparatele nemtesti sau japoneze.

 

Acum 2 zile am cumparat acest radio din Flanco ( sa nu se considere reclama) cu 110 lei.

https://www.flanco.ro/radio-portabil-akai-apr-11r-rosu.html

Link to comment
  • 2 weeks later...
La ‎02‎.‎08‎.‎2019 la 14:58, om_bland a spus:

De pe data de 30 Iulie 2019 nu mai detin acest radio Selena, nici televizoarele alb negru Hitachi si  ITC600 T . Le-am aruncat la tomberon . Mai am doar radio Gloria 3 .

Daca tot aveti drag de a arunca la tomberon diverse chestii, macar incercati sa intrebati pe aici, poate le doreste cineva.

Link to comment
  • 5 months later...

pe cel cu masca argintie l-am avut si eu, cumparat imediat dupa revolutie dintr-un magazin din constanta (vara lui 90 sau 91 maxim).

sunetul era chiar de exceptie, nu am intalnit asa timbru nici la scule sony sau philips cu pretentii.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines