Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem receptie satelit.


Recommended Posts

Cu toate ca am avut ocazia sa ma joc cu cateva antene de satelit, mutandu-le dupa un satelit pe altul (cele analogice), cu cea digitala am ramas in urma. Va supun atentiei o problema teoretica: Unui receptor digital dintr-un sistem de receptie cu cartela pentru anumite programe i se poate modifica softul pentru a prinde si restul programelor? Daca am postat unde nu trebuia rog un moderator sa mute acest topic. Multumesc.

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ideea a pornit de la ce stiam legat de vechile sisteme de codare , la care o data parca aparuse si ceva prin tehnium si daca se poate extinde pana in zilele noastre. Nu in special Romania , dar in general si Romania. Sau macar cum functioneaza sistemul de codare astazi.

Link to comment

Sistemul de codare (cartela), contine un microcontroller atmega8515, si ceva periferice. Nu detin o schema concreta din motive clare. S-a publicat in ultimul "Conex Club" o schema de "fun card programmer", cam acelasi lucru. Nu ai nici o sansa sa piratezi cartela respectiva pt. sunt protejate la citire. Am auzit insa ca la tunerele pt. calculator (nu stiu denumirea lor exacta dar ca si semnal intra direct de la parabolica), crack-urile sunt software, numai sa stii rusa.

Link to comment

Nu ma gandesc la multiplicari de cartele. Uite sa luam exemplu un sistem din Romania, nu ii dau nume. Ma gandeam ca softul pe care il foloseste pentru decodat o parte din programe, este folosit si pentru celelalte, doar ca programele blocate se pot bypass-a prin modificare softului din receptor.Am facut aceasta anlogie cu sistemul de cablu cu decodor aditional, cel care transmite de la centru , pentru fiecare serie de decodor ce programe pot fi receptionate. De aceea am intrebat si cum functioneaza sistemul de codare. Multumesc.

Link to comment

In teorie situatia sta cam asa: spre deosebire de sistemul clasic la care decodarea se facea analogic (cu ajutorul unor filtre) si la care filtrul respectiv se intercala direct pe linia de semnal (cablu tv) in cazul rec. actuale selectia programelor (care sunt receptionate si care nu) se face digital. Programul tv are o "semnatura" aparte care prin citirea cu ajutorul cartelei este prelucrata. Nu prea stiu multe despre acest amanunt pt. ca nu prea am fost interesat de aspect, si sper sa nu vorbesc prostii...

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest Peti sat

Cel mai simplu si ieftin mod de a decoda programe este un receptor satelit digital free to air care accepta patch , practic se rescrie softul receptorului (Strong , echolite ).

Link to comment

la programele cu codari pt care exista emulare poti si pe pc, cu o placa de satelit si cu programelele aferente la care mai tragi fisiere cu key din cind in cind ca apar pe net.la cele fara emulare poti pe pc daca ai un cititor de carduri pe portul serial si bineinteles cu programelele aferente. la cele care lucreaza impreuna cardul-receiverul eu nu cunosc metode.sau poti sa sharuiesti un card in retea, adica ai un receiver pe linux modificat si 1 card il imparti intre mai multi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines