Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema masina spalat Gorenje WA502


danb1974

Recommended Posts

Daca are cineva schema electrica de la masina asta sau una asemanatoare, please.E un model vechi (10 ani?), programator mecanic, o singura turatie de stoarcere. Exista banuiala (cind sint de fata merge) ca la stoarcere nu porneste tot timpul, posibil dependent de cit de incarcata e. Cureaua e bine intinsa. Mi s-a parut ca porneste cam lin la stoarcere (acasa am un jaf care mai ca nu sare de pe podea cind cupleaza stoarcerea). Astea au la motor condensator pt. pornire?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Din cate modele am vazut pana acum, dar nu am umblat in mai mult de 4-5 tipuri, toate au condensator de pornire, numai cele cu comanda electronica a motorului nu au.

Link to comment
Share on other sites

Alta intrebare la masina asta.Am senzatia ca (,) cuva nu se mai roteste asa de usor (daca ii dau avint se opreste repede spre deosebire de aia de acasa care face vreo doua ture) si la centrifugare se simte un miros pe care nu-l pot defini.Se poate da usor jos / pune inapoi cureaua ca sa vad cine e de vina, rulmentul cuvei sau motorul?

Link to comment
Share on other sites

S-ar putea ca rulmentii de la cuva sunt uzati si (sau) simeringul a cedat si se prelinge apa pe rulmenti!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Acuma a cedat de tot stoarcerea.Spalarea merge normal, motorul se invirte in ambele sensuri ca si pina acuma.Cind cuplez stoarcerea, motorul doar zvicneste 1cm. Daca il invirt cu mina (destul de serios pina prinde un pic de viteza) incepe sa se invirta singur dar foarte neconvingator, si asta cu masina goala.Singurul condensator care e la vedere l-am schimbat de siguranta nu de mult.In rest nu am mai vazut sa fie piese electronice (nici controler de motor, nici relee).E infasurarea de stoarcere dusa sau am sanse sa fie ceva mai... putin costisitor...?

Link to comment
Share on other sites

Mersi pt schema de conectare a motorului. La urmatoarea masina cu defect la motor o sa-mi fie de folos.Mesteru' a verificat cu becul ca vine comanda de la programator pt. toate variantele, dupa care dupa ce a desfacut motorul la el acasa mi-a zis ca intr-adevar e arsa bobina de stoarcere.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines