Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vaillant - vană 3 căi - modeul 242 2/3 - picură de câteva zile.


Postări Recomandate

Bună ziua.

 

A început să-mi picure robinetul cu 3 căi de la centrala din titlu. Nu aș renunța la ea - măcar încă câțiva ani.

 

Știți cumva un furnizor de piese la un preț mai accesibil decât la "distribuitorul oficial" (poate ceva kit de reparație - dacă nu tot ansamblu) ?

 

Mulțumesc.

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

5 minutes ago, Director said:

Poxilina se poate pune pe unde picura?

 

Nu prea cred.

 

Nu am demontat-o - doar intuiesc ce-i acolo: un mic motoraș care acționează robinetul de comutare -> apă caldă - încălzire. Este un element în mișcare ...

La cum picură mă gândesc că numai pe la ax - ceva orning .. și-a trăit și el viața ... 

Link spre comentariu

Servomotor am gasit pe net. Cu rabdare se poate incerca o mentenanta la partea de apa. Eu as incerca inainte sa o schimb. Mai mult decat sa o stric de tot n-as avea ce sa ii fac. Poate e un oring, un filet sau vreo impuritate acolo unde nu trebuie.

Link spre comentariu

Pai atunci dacă e numai un o-ring poate se poate schimba. 

Putin probabil sa găsești vana la un preț rezonabil (mic). Pt o centrala clasica noncondesatie, m-a costat ventilatorul 350ron acum citiva ani și nu-i decit un amărit de motoraz cu o singura bobina, rotor în scurtcircuit și cu o spira de scurtcircuitare pt a de balansa cimpul și sa se rotească, plus o turbina simpla. 

Ori o găsești pe vreun sit de vinzari din dezmembrări ori încerci sa o repari. Alternativa cred ca e scumpa. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Servomotorul este funcțional.

Am să comand o vană second.

 

Centrala este operațională - nu vreau să o desfac acum => STOP căldură, fără sa am certitudinea că pot să o rezolv - sau cel puțin să nu o stric mai rău.

 

 

Editat de rlodina
ortografie
Link spre comentariu

O desfaceti peste o luna... Despre servomotor, m-am referit ca am gasit ca e echipata cu servomotor, nu ca am gasit servomotor sa cumparati, dar este si asa. Cu second hand trebuie sa va asumati un risc. Reparatorii astia de centrale cam au ei piese intotdeauna din recuperari. Poate dati de vreunul dotat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

Pt o centrala clasica noncondesatie, m-a costat ventilatorul 350ron acum citiva ani și nu-i decit un amărit de motoraz cu o singura bobina, rotor în scurtcircuit și cu o spira de scurtcircuitare pt a de balansa cimpul și sa se rotească, plus o turbina simpla. 

Si ti-a fost asa greu sa rebobinezi trasnaia aia de motor? Intreb pt ca am patit si eu, si mie mi-au cerut 700 lei pt un ventilator nou. L-am rebobinat, si merge de mai bine de 6 ani fara probleme.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, sesebe a spus:

Era uzat putin lagarul

Aia e altceva, il schimbi pt ca face zgomot, vibreaza, dar de mers, merge, nu intra centrala pe avarie din cauza lui. E clar ca nu poti merge cu el clampanind, nici mie nu-mi plac zgomotele in plus. Credeam ca l-ai gasit precum l-am gasit eu pe ala de iti spuneam, din poza, si baietii buni de la firma, din cauza ca pocnea mereu siguranta au zis la inceput ca trebuie placa schimbata. Cu diagnosticul asta au plecat, si dupa asta m-a chemat proprietarul sa ii confirm. Placa dupa oferta lor,  era  apreciata la 1650 lei cu TVA iar centrala cu totul, tot dupa oferta lor, era de 3734 cu TVA inclus. Doar ventilatorul luat tot de la ei, era in jur de 700 lei. La asta am avut convorbire telefonica, nu mai am nimic scris. Asa ca l-am demontat, l-am rebobinat, si merge fara probleme. Cred ca asta a fost si ca o consecinta ca proprietarul mergea cu robineti termostatati si fara termostat de ambient. Ventilatorul a mestecat nonstop cat a fost in functie centrala.

IMG_20141019_083840798,.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări